După cum v-am informat, Facultatea de Medicina Veterinară a Universităţii Spiru Haret a fost gazda unui eveniment aşteptat cu nerăbdare, dar şi cu mult interes de către studenţi şi absolvenţi. La finalul evenimentului, participanţii au consemnat: „Mulţumim organizatorilor, dr. Matei Alexandru şi dr. Cristian Enciu! Felicitări lectorilor pentru prestaţia deosebită, la cel mai înalt nivel profesional! Mulţumim sponsorilor pentru implicare şi participare. Aşteptăm cu nerăbdare viitoarea ediţie!”
Dr. Matei Alexandru, organizator: „Este a treia ediţie şi mă bucur tare mult că interesul este din ce în ce mai mare de la o ediţia la alta. Avem din ce în ce mai mulţi oameni interesaţi de acest eveniment. Trebuie să le mulţumesc sponsorilor, care au susţinut şi a făcut posibil acest eveniment, fără de care sigur n-am putea să ne descurcăm. Anul acesta avem înscrişi 175 de participanţi, dar cred că sunt ceva mai mulţi, pentru că au intrat pe liste suplimentare. În momentul ăsta am pus la dispoziţia doritorilor din această meserie sau viitorilor medici toate liniile şi toate direcţiile şi toate drumurile pe care pot să le urmeze. (…)Am adus oameni care să vorbească despre deontologie, despre cum să aplicăm la colegiu, despre ce înseamnă management, despre ce înseamnă specialişti europeni, despre ce înseamnă doctoranzi, inclusiv experienţă de viaţă ale unor distribuitori. (…) Este un eveniment şi al angajatorilor, pentru că sunt cei care susţin motorul funcţional bun. Avem nevoie de oameni care să ştie în ce intră. Avem nevoie de oameni care să ştie un pic de legislaţie, care să ştie un pic de conduită şi un pic de deontologie. Dar angajatorii sunt cei care plătesc până la urmă.”
Cătălin Dumbravă (student): „Este un prim început pentru a înţelege ceea ce înseamnă medicină veterinară. Sunt foarte multe întrebări pe care ni le punem şi noi trebuie să ne răspundem încet, încet. Este un viitor destul de greu, pot spune, dar cu o repercusiune foarte plăcută. (…)Mi-au dat o stare foarte bună, mai exact lectorii, cei care prezintă, pentru că efectiv au venit ca şi când ar fi fost studenţi şi ne-au explica situaţia la nivelul nostru de debut şi mi-au dat aripi, o perspectivă mult mai, mult mai clară.”