Descoperă puterea Programării Funcţionale la workshop-ul nostru exclusiv!
Într-o lume a tehnologiei în continuă evoluţie, înţelegerea şi stăpânirea diferitelor paradigme de programare este esenţială pentru orice dezvoltator software. În acest context, Facultatea de Inginerie şi Informatică din Universitatea Spiru Haret a avut plăcerea şi iniţiativa să anunţe lansarea unui workshop de Programare Funcţională, destinat să deschidă noi orizonturi în cariera studenţilor din anul II şi nu numai.
Workshop-ul, planificat pe data de 16.11.2023, a avut loc la sediul Facultăţii de Inginerie şi Informatică, oferind participanţilor o experienţă de învăţare intensivă sub îndrumarea unor experţi recunoscuţi în domeniu. Programul workshop-ului a inclus:
• Fundamentele Programării Funcţionale. Explorarea conceptelor cheie şi a beneficiilor acestui stil de programare.
• Limbaje de Programare Funcţionale. O privire aprofundată asupra limbajelor populare cum ar fi Haskell, Python, RUST, Scala şi Erlang.
• Aplicaţii Practice. Exerciţii şi proiecte pentru a aplica cunoştinţele teoretice în scenarii reale.
Acest workshop a fost perfect pentru studenţii cu experienţă în alte paradigme care doresc să-şi extindă abilităţile şi să exploreze noi abordări ale dezvoltării software. De asemenea, este ideal pentru studenţi sau pasionaţii de programare care doresc să înţeleagă mai bine acest stil influent.
Dintre proiectele studenţilor, le putem enumera pe următoarele:
• Emanuel UDREA, Hangman Game
• Iulian Ionel, MARIN, Yahtzee Game
• Ionuţ JERPELITU, BlackJack Game
• Soliman Nast ELDIN, Flavius CARAPENCEA, Daniel PĂLMACIU, Alexandru POPA, Eduard Alexandru VASILESCU, Cristian-Florin TALPIGA, Maria COSMINEANU, Florin ISAR, Alexandra (ISAR) GRIGORE, Călin Stînean ARGYELAN, Alexandru GRĂDINARU, Teodor Claudiu Cosmin DRAGOMIR, Tudor-Marian STAN, George Bogdan DINU, Mădălin Cristian RIPANU, Camelia Diana Munteanu, Matei BURADA, Portfolio cu probleme de pe site-ul PROJECT EULER (Proiectul Euler este un site web dedicat unei serii de probleme de informatică destinate a fi rezolvate cu ajutorul programelor de calculator. Proiectul atrage absolvenţi şi studenţi interesaţi de matematică şi programare pe calculator)
• Mihai MUNTEANU, Ogone API Library
• Alexandra Andreea VĂDUVA, Chrome extension that queries a custom dictionary for Haskell terms
• Ştefan ILASCA, Bus Ticketing and Payment Sys
Participanţii au beneficiat nu doar de cunoştinţe valoroase, ci şi de oportunitatea de a socializa între ei, având posibilitatea să interacţioneze la dorinţa acestora şi cu alţi profesionişti din domeniu (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Laserilor (INFLPR), Institutul pentru Tehnică de Calcul (ITC), DEKRA (Germania) şi TWEAG (Franţa).
Studenţii şi-au arătat interesul şi nu au ratat această ocazie unică de a-şi îmbunătăţi abilităţile şi de a se conecta cu comunitatea de programatori!
Cu mulţumiri tuturor celor implicaţi,
conf. univ. dr. Marius Iulian MIHĂILESCU, m.mihailescu.mi@spiruharet.ro, Facultatea de Inginerie şi Informatică Universitatea Spiru Haret