Succes remarcabil la:
Prima ediţie a Workshop-ului de Cloud Computing
organizat de Facultatea de Inginerie şi Informatică a Universităţii Spiru Haret
Într-un efort de a promova cunoştinţele şi competenţele în domeniul tehnologiilor cloud, Facultatea de Inginerie şi Informatică a Universităţii Spiru Haret a organizat cu succes prima ediţie a workshop-ului de Cloud Computing. Evenimentul a reunit 67 de studenţi din anii III şi I, precum şi experţi şi reprezentanţi de la companii de renume, precum Institutul pentru Tehnică de Calcul, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei (INFLPR), Harman International, Bitdefender, Dapyx Solution, Tangoe, Cegeka, şi Endava.
Unul dintre punctele importante ale workshop-ului a fost prezentarea stării proiectelor la disciplina „Fundamentele Cloud Computing”, realizate de studenţii din anul III. Aceştia şi-au expus cu deosebit interes rezultatele cercetărilor şi aplicarea practică a cunoştinţelor dobândite în cadrul cursurilor. Prezentările au evidenţiat nu doar nivelul lor de înţelegere a conceptelor cloud computing, ci şi abilităţile lor creative în implementarea soluţiilor în proiecte reale.
Dintre proiectele acestora putem menţiona:
• Host A Static Website Using AWS, autor: Florin-Valentin SCHOHTERUS, student
• Container Orchestration with Kubernetes, autor: Alexandru SAVA, student
• A System used for Electronic Payments, autor: Gabriel CALIŢA, student
• Bus Ticketing and Payment System, autor: Vlăduţ Mădălin GÎDEA, student
• Personal Cloud with Raspberry Pi, autor: Vlad ROŞCA, student
• Cloud native mobile app, autor: Cosmin ROTARU, student
• Secure Text Transfer Application, autor: Georgică VRÂNCIANU
• Covid-19 Data Processing Using Python and AWS, autor: Adrian Marius ZAHARIA, student
Un alt aspect esenţial al workshop-ului a fost atmosfera prietenoasă şi interactivă creată între participanţi. Studenţii au avut ocazia să-şi extindă reţeaua de contacte, să împărtăşească idei şi să dezvolte colaborări viitoare. Întrebările şi discuţiile animate au evidenţiat interesul comun pentru inovaţie şi progres în domeniul cloud computing.
Organizatorii au primit un feedback pozitiv din partea participanţilor, subliniind importanţa unor astfel de evenimente pentru dezvoltarea profesională şi personală. Având în vedere succesul acestei prime ediţii, se conturează planuri pentru organizarea unor evenimente similare în viitor, cu accent pe diversificarea tematicilor şi implicarea unui număr şi mai mare de companii şi experţi din industrie.
Prima ediţie a workshop-ului de Cloud Computing de la Universitatea Spiru Haret a fost un succes deosebit, evidenţiind angajamentul şi entuziasmul studenţilor şi oferind o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoştinţe între studenţi, experţi şi profesionişti din industrie. Acest eveniment marchează un pas important în promovarea educaţiei de calitate în domeniul tehnologiilor cloud şi subliniază importanţa colaborării dintre mediul academic şi cel industrial pentru pregătirea studenţilor pentru provocările viitoare.
Mulţumiri tuturor celor implicaţi!
(Conf.univ.dr. Marius Iulian MIHĂILESCU, m.mihailescu.mi@spiruharet.ro, Facultatea de Inginerie şi Informatică Universitatea Spiru Haret)