• La Facultatea de Inginerie și Informatică, ca de obicei, la finalul semestrului al doilea este organizat workshopul de Tehnologii WEB.
La ediția de anul acesta (a șasea) au fost prezentate proiecte realizate de studenții informaticieni din anii II/III. De obicei, la acest eveniment participau și studenții de la master. Anul acesta nu au participat. Este cunoscută orientarea facultății spre un învățământ centrat pe student, orientat spre competențe și bazat pe proiecte. Astfel că studenții curajoși au prezentat propriile proiecte.
La început de drum au fost site-urile de prezentare (anul II), dar majoritatea proiectelor au abordat teme de mare actualitate. Vom enumera cele mai avansate soluții: • Serviciu de portofel electronic Bitcoin – Aplicație web pentru administrarea fondurilor proprii BITCOIN și realizarea de tranzacții cu această crypto-valută, Ciprian Mihalache, anul III; • Blockchain – Implementarea (simularea) unui Blockchain și identificarea elementelor de securitate, Cosmin Constantin Stanciu, anul III; • Analiza și monitorizarea mărcilor folosind prelucrarea limbajului natural și algoritmi de inteligență artificială, Alexandru Ionescu, anul III; • KUBERNETES – Securitatea datelor în Kubernetes, Marius Costache, anul III; • Aplicație software Web/Desktop pentru transmiterea unor mesaje folosind tehnici de criptare și semnături digitale, Marian Sandu, anul III; • Kubernetes – Securitatea datelor în procesele de implementare automată, scalabilitate și management pentru aplicațiile distribuite, • Zamfir Satalan și Valentin George, anul III; • Rezolvarea provocărilor ridicate în domeniul malware, Marc Antonio Neagu, anul III; • Metode steganografice și steganalitice pentru analizarea fișierelor modificate, Iulian Ionel Bocșe, anul III; System Center Configuration Manager – Prezentare, implementare și utilizare SCCM, Silviu-Lucian Moscalciuc-Calotă, anul II; Sistem Informatic pentru termostat web și aplicație mobilă cu Raspberry Pi, Iulian Radu, anul III; • Managementul Drepturilor Digitale în Mediul de Afaceri folosind Baze de Date, Ştefan Beraus, anul III; • Sisteme de routere, protocoale și tehnologii de routare, Cătălin Tătar, anul III.
O acțiune de aproape 3 ore cu 20 de lucrări prezentate! Cele mai reușite lucrări au fost premiate cu puncte suplimentare la disciplinele specifice (Dezvoltarea aplicațiilor Web – anul II, Proiect Informatic Individual – anul III, Proiect tehnologic inovativ – anul VI).
Felicitări autorilor și îndrumătorilor științifici!
Vă așteptăm la Sesiunea anuală de comunicări a tinerilor cercetători (SACTC), ediția 2022! Aşteptăm participarea masteranzilor și doctoranzilor, indiferent de universitate, condiţia fiind ca tematica cercetării să aibă conexiuni cu Informatica. Evenimentul se va desfășura pe data de 25 iunie 2022, de la ora 9.00, online, folosind platforma Google Meet, link – https://meet.google.com/cqr-mjjd-ahw. Programul final va fi disponibil pe data de 24 iunie 2022.
Celor aflați în sesiune le urăm mult succes!
Pe toți informaticienii haretiști îi așteptăm cu lucrările realizate în fața comisiilor de disertație (5 iulie 2022) și licență (6 iulie 2022). (Prof.univ.dr. Grigore ALBEANU, decanul Facultăţii de Inginerie și Informatică)