Alexandru BUŞILĂ
Primul lucru pe care îl face dimineaţa este să se bucure de încă o zi, asta în timp de îşi savurează cafeaua!
El este Alexandru Buşilă, absolventul Facultăţii de Sociologie-Psihologie, promoţia 2004. Pe parcursul anilor a investit în dezvoltarea sa personală şi profesională, iar în prezent este trainer şi psihoterapeut.
Îşi aminteşte cu drag de perioada studenţiei şi ne împărtăşeşte ce anume l-a ajutat din ceea ce a studiat în viaţa profesională: „atitudinea profesorilor – am învăţat autenticitatea. Faptul că am luat zece la examenul de licenţă scris la Psihologie a confirmat că nu doar tocilarii sunt apreciaţi şi că şi gânditul („propria opinie”) e o aptitudine căutată. Doamna profesor Simona Marica: „Baroane, cred că TCC (Terapie cognitiv comportamentală) ţi se potriveşte ţie!” Şi aşa a fost.
Am un sfat şi pentru haretiştii de azi: „Setează-ţi intenţia de a face bine! Nu face rău intenţionat! Caută-te pe Tine!”
Cristina PEROVIE, absolventă a programului de masterat Audit Financiar Contabil de la Facultatea de Ştiinţe Economice, Bucureşti, anul 2020.
Ea împărtăşeşte câteva gânduri din experienţa sa ca masterandă şi cum studiile au ajutat-o spre o carieră de succes în domeniul financiar-contabil: „Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti, Universitatea Spiru Haret, este o instituţie de învăţământ de viitor cu oferte variate de specializări şi programe de studii, cu profesori bine pregătiţi şi cu multă experienţă în domeniu. Materialele de studiu sunt bine structurate, fiind utile în specialitatea pentru care te pregăteşti. Programul facultăţii este pliat pe nevoile studentului, dispune de multe informaţii care te vor ajuta în completarea cunoştinţelor sau în acumularea unora noi pe care le poţi folosi în viitor. Fiind o universitate particulară, taxele sunt foarte accesibile comparativ cu alte facultăţi. Dispune de spaţiu de studiu şi platforma online Blackboard. Recomand această facultate cu toată încrederea”.
Irina POPA
Muzica îi curge prin vene de când se ştie. Cunoaşte scena mai bine decât propria casă, pentru că acolo şi-a petrecut majoritatea timpului. Irina POPA este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Pedagogie Muzicală, promoţia 2017.
La vârsta de 5 ani a avut prima apariţie pe scenă, la teatrul Nae Leonard din Galaţi, oraşul natal, fiind membră a grupului Ştrumfii de la Palatul Copiilor. Anii au trecut, iar premiile nu au întârziat să apară. Iată câteva: • 2003 câştigă la Vaslui Premiul întâi la festivalul Constelaţia Necunoscută, în acelaşi an reuşind să câştige şi Trofeul festivalului Mini-Mega-Star, de la Brăila. • 2004 câştigă Festivalul de la Amara. • 2008 câştigă, atât trofeul Festivalului de la Mamaia, cât şi Premiul Presei, reuşind să acumuleze cel mai mare punctaj din partea juriului. A participat cu o piesă semnată Adrian Ordean, Pentru dragostea ta. • 2013 câştigă marele premiu la concursul Trofeul Ion Dacian cu piesa I’m here din filmul The color purple.
Respect şi consideraţie a avut pentru fiecare cadru didactic de la Universitatea Spiru Haret, pentru că fiecare a contribuit la omul şi profesionistul Irina Popa din prezent. Însă au existat şi câţiva profesori preferaţi… „Printre preferaţii mei au fost doamna Fernanda Romilă, care într-un timp relativ scurt a reuşit să ne înveţe armonie muzicală şi să ne insufle plăcerea de a învăţa această materie, doamna Crinuţa Popescu, care mă fascina. La fiecare oră, prin frumuseţea şi tactul cu care ne preda teoria muzicală. Le mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru răbdarea şi talentul cu care au reuşit să ne îmbogăţească bagajul de informaţii teoretice!
Pe haretiştii din prezent îi sfătuiesc să aibă încredere în ei şi în profesori. Cred că nu întâmplător au ajuns la această Universitate şi la această specialitate. Înseamnă că există potenţial pe care doresc să îl perfecţioneze.
Deviza mea din totdeauna a fost şi este autodepăşirea, aşa încât viaţa mea e o continuă metamorfoză, mai ales artistică.”