La Facultatea de Inginerie şi Informatică a Universităţii Spiru Haret s-a desfăşurat în ultima săptămână a lunii septembrie Şcoala bobocului. O iniţiativă a conducerii facultăţii şi totodată o reuşită. Cu ce gânduri şi sentimente au venit la Facultatea de Inginerie şi Informatică, cum văd ei iniţiativa conducerii facultăţii, am aflat de la câţiva dintre boboci, studenţi în anul I.
Cristian Mosor: Am aflat de acest eveniment de la domnul decan, prin intermediul e-mail-ului, şi a fost o activitate atractivă, pentru că mi-a dat posibilitatea să îmi cunosc colegii, profesorii, dar am căpătat şi informaţii utile. Am intrat deja în lucru. S-a vorbit despre programare, câteva concepte noi pentru mine. Mă bucur că am participat la Şcoala bobocului. Chiar a fost o activitate foarte faină.
Gabriel Cristian Oancea: Am aflat de Şcoala bobocului de la un fost coleg de muncă. El mi-a recomandat şi Facultatea de Inginerie şi Informatică a Universităţii Spiru Haret. Mai mult, mi-a spus că profesorii sunt foarte buni şi că au un stil excepţional de predare. Am venit, aşadar, cu gânduri bune la Şcoala bobocului, unde s-a făcut o recapitulare serioasă; mai ales la Algebră aveam nevoie de aşa ceva, fiindcă am terminat cu ceva vreme în urmă liceul, ceea ce înseamnă că am regăsit noţiuni pe care le pierdusem. A fost foarte utilă această şcoală. Mi-am făcut prieteni, chiar am făcut un grup de WhatsApp şi dacă nu o să reuşesc să ajung zilnic la facultate, colegii mă vor ajuta să nu pierd ceea ce s-a predat. Am aşteptări mari, în primul rând de la mine, fiindcă după atâţia ani de când am terminat liceul trebuie să îmi demonstrez că pot să termin şi o facultate şi nu oricare. Una grea, dar şi frumoasă.
Ştefan Beraus: Am aflat de facultate prin intermediul internetului, dar şi de la un coleg care lucrează într-o companie de top. Totul a fost foarte bine şi mă bucur că s-a organizat o sesiune intensivă de recapitulări.
„Mă bucur foarte mult că tinerii noştri au ales să participe la această acţiune a noastră, numită Şcoala bobocului – a declarat prof. univ. dr. Grigore Albeanu, decanul Facultăţii de Inginerie şi Informatică. Sperăm ca în anul următor să avem o participare şi mai mare. Au fost destui studenţi înscrişi, ca număr, dar numărul participanţilor la acest eveniment a fost ceva mai redus. Am apreciat însă foarte mult interesul lor pentru temele aduse în discuţie. S-au cunoscut, au schimbat idei, au socializat. În afară de acest lucru au avut posibilitatea să afle înainte de începerea oficială a anului universitar ce se întâmplă în facultate, ce vor învăţa mai departe. Pentru ei, eu consider că este un mare câştig şi, de asemenea, pentru noi, fiindcă obiectivul nostru a fost să ne facem cunoscută oferta educaţională şi prin alte căi, decât prin metodele obişnuite, de anunţ în media, pe internet etc. Deci să ne facem cunoscuţi direct, prin fapte! (Cosmin OBOREANU)