Bucurie. Aşa a fost pe 3 decembrie, la Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Vedere din strada Austrului nr.33, sector 2, Bucureşti. Odată cu sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi (ONU) a avut loc şi lansarea volumului în alfabetul Braille, „Prinţul Floare de Cactus” de Coca Popescu, scriitoare inspirată din Chitila (jud. Ilfov). Era un vis mai vechi de-al scriitoarei de a oferi şi copiilor cu deficienţe de vedere şansa de a putea evada în lumea basmelor. După mai multe încercări timide, lucrurile s-au aşezat şi oamenii au achiesat la acest proiect deosebit.
„Prinţul Floare de Cactus” de Coca Popescu a fost lansată în forma „clasică” la începutul acestei toamne, când încă soarele ne mângâia cu razele sale calde. Dar nu era visul total… Între timp, cartea a călătorit şi s-a relansat la Câmpina, într-un grup de oameni minunaţi, prin Canada, Statele Unite, dar şi la Spitalul „Marie Curie”, pentru nişte copii aflaţi la greu. Eroul nostru de poveste a adus zâmbete pe chipuri şi seninătate. De data aceasta, devansându-l puţin pe „Moş Nicolae”, scriitoarea Coca Popescu a venit cu daruri la Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Vedere.
Mulţumindu-i domnului prim-vicepreşedinte Mihai Dima pentru invitaţie şi cuvântul de deschidere a evenimentului, mulţumindu-le invitaţilor domniei sale, pentru prezenţă şi frumoasele cuvinte de laudă şi nu în ultimul rând, mulţumindu-i doamnei director Cosmina Cazan pentru găzduire, doamnelor profesoare prezente, actorilor care au citit din cartea nou lansată, Cristina Constantinescu, Mircea Constantinescu, dar şi prietenei Mirela Penu, autoarea şi-a văzut visul împlinit. Cartea scrisă în alfabetul Braille va fi donată tuturor şcolilor în care învaţă copii cu deficienţe de vedere din România. Astfel „Prinţul Floare de Cactus” va călători oriunde se vorbeşte româneşte, iar copii îşi doresc astfel de personaje puternice şi demne de a fi exemple. Mulţumirile autoarei mai sunt adresate şi tuturor prietenilor implicaţi în acest proiect caritabil şi generoşilor oameni cu suflet mare: Ghiorghe Beuca, Dan Buzoescu şi domnul Nelu, pentru suplimentul de jucării, dulciuri şi fructe dăruite copiilor. Pentru toate acestea, autoarea face o reverenţă maiestuoasă! Iar noi îi dorim să mai coordoneze astfel de proiecte, spre evoluţia actului artistic şi a inspiraţiei divine! (George V. GRIGORE)