Un creator în domeniul artelor vizuale trăieşte prin expoziţiile sale colective, ori personale. Atunci el poate să demonstreze virtuţile sale, rezultatul muncii lui de luni şi luni de zile. Pictoriţa Adriana Dumitraş-Gheorghiţă se pregăteşte pentru prima expoziţie personală. Îi dorim mult succes! Personal am mare încredere în viitorul său. Semnează lucrări interesante. Le veţi vedea şi dumneavoastră. Dar, prima dată să o cunoaştem… Vă rog să vă prezentaţi..
Mă numesc Adriana Dumitraş-Gheorghiţă, am 34 ani şi în momentul de faţă lucrez în domeniul financiar. Îmi place să pictez de foarte mult timp, de când eram copil, dar nu am urmat un liceu sau o facultate îndomeniul acesta; am făcut pauze dese, iar acum câţiva ani am făcut un curs de desen şi pictură. Mă consider un pictor amator, dar îmi doresc să învăţ continuu şi să mă perfecţionez; am urmărit maimulte tutoriale pe net şi fac parte dintr-un grup de pictori începători pe Facebook, în care încerc să postezfrecvent, atunci când am timp.
Mulţumesc frumos! Ce teme preferaţi? Dar ca tehnică de lucru ce folosiţi?
Pictez peisaje şi flori, folosind acrilice pe pânză, am încercat şi acuarelă, pastel, dar am rămas la acrilicedeoarece le consider, în momentul de faţă, că mi se potrivesc cel mai bine. «Dacă auzi o voce în tine care îţi spune „nu eşti pictor” atunci cu siguranţă trebuie să pictezi …şi acea voce va fi redusă la tăcere.» (Vincent Van Gogh), este un citat care îmi place şi care cred că mi sepotriveşte, pentru că de multe ori, în pauzele pe care le făceam, îmi ziceam că nu am talent, dar continuam să mă gândesc că ar fi frumos să desenez/pictez.
Cum a fost 2022 pentru dumneavoastră?
Anul 2022 pentru arta mea a fost un an în care am continuat să pictez, am urmărit tutoriale şi amîncercat să îmi îmbunătăţesc modul de lucru.
Ce doriţi pentru a doua jumătate a anului 2023?
Visez, pentru a doua jumătate a anului 2023, să evoluez, să pictez mai mult şi, de ce nu?, să am şi oexpoziţie. Lumea artei mi se pare o lume frumoasă, colorată, dar, în acelaşi timp, dificilă, deoarece te poţi demoraliza uşor crezând că nu e tocmai „frumos” ceea ce faci; trebuie perseverenţă, lucru constant şi răbdare, deoarece uneori poate nu ieşi din prima ceea ce vrei să redai pe pânză.
Cum doriţi să fie lumea?
Lumea, în general, mi-ar plăcea să fie un loc plin de oameni veseli, care nu renunţă la ceea ce îşi doresc şi care luptă pentru visurile lor. „Oricine este artist când e copil. Problema este să rămână şi atunci când e adult” (Pablo Picasso).
Adevărat! Concluzia? Am descoperit un pictor interesant! Faptul că vine din domeniul financiar îi conferă mai mult realism, mai multă posibilitate de a comunica. Dacă un artist valoros face tablouri superbe în turnul lui de fildeş, lucrările sale sunt văzute doar de pereţi. Asta deoarece nu ştie să comunice… Invitata noastră de azi ştie să ia legătura cu oamenii care o promovează. Dovadă şi acest articol. Îi dorim sănătate şi abia aşteptăm viitoarea sa expoziţie personală. Până atunci, numai bune şi frumos tuturor! Şi nu uitaţi să zâmbiţi!
Aristotel BUNESCU https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com