De mai mult timp, urmăresc cu mare plăcere evoluția Mioarei Durbacă pe noi trepte de notorietate. Am avut plăcerea să dialogăm din nou despre arta armoniilor cromatice.
Ce ați mai pictat în ultimul timp?
Mă bucur mult să vă reîntâlnesc. A fost un an plin de provocări, de schimbări și adaptări la noua situație prin care am trecut cu toții. Am stat mai mult acasă și astfel, am avut mai mult timp pentru pictură. Toată această perioadă, pentru mine, poate fi împărțită în trei părți: • prima parte cuprinde perioadă în care am stat foarte mult în casă și am pictat temele date de pictorița Adina Țitrea Moldova în cadrul grupului de pe facebook InsideArt, grup de artă cu informații și sfaturi foarte utile. Din temele date, am realizat: Casa veche din Balcic, Piața de flori din Nisa, Abația Cârța, Mănăstirea St. Michelle, Interior de biserică, Interior de casa țărănească; • partea a doua cuprinde, în afara temelor propuse: Interior casă țărănească jud. Prahova, Bărcuța de la Gura Portiței, Invitație la plimbare cu calul și căruţa, Bătrânul și marea, Parcul Carol, Pufoșenie – pisicuț, Iarna la fereastră, Cabana din pădure, Peisaj de toamnă; • partea a treia este cea în care am învățat noi tehnici de la renumitul pictor Laurențiu Popa, căruia îi mulțumesc din inimă pentru tot ce m-a învățat. Am exersat și am pictat portrete, natură statică, peisaje, teme date de domnul profesor Popa Laurențiu, atât online, cât și la atelier: portretele unor fetițe, Portret de bătrân (Sub îndrumarea domniei sale, am reușit să realizez portretul tatălui meu), Un cățel, Natura statică, peisaje.
Ați avut ocazia să participați la expoziții, fie ca pictor, fie ca vizitator?
În 2020, mulțumită doamnelor Adina Țitrea Moldova și Mihaela Pandelescu (galeria Elite Prof Art), am participat la expoziții organizate la Galeria Occidentului, la Paque Bistro & More, Slobozia, la hotel Athenee Palace Hilton, precum și în Bulgaria, la Balcic. În 2021 am avut o expoziție personală online, numită CALEIDOSCOP, este și acum pe YouTube, organizată de Arhiva de Artă. Am participat la expoziții de grup în scop caritabil, organizate de doamna Ingrid Stegaru și Arhiva de Artă la Palatul Parlamentului și Muzeul Țăranului Român, la încă două expoziții de grup, în scop caritabil: 18 iunie – 15 iulie la Palatul Bragadiru, Teatrul Godot împreună cu Galeria Arhiva de Artă organizează expoziția de artă plastică România interbelică, luna iulie, la Muzeul Literaturii Române.
Ce vă doriți pentru a doua jumătate a anului 2021 din punct de vedere artistic?
Îmi doresc să studiez și să învăț în continuare, să pictez, să ne eliberăm de toate restricțiile și mai ales să fim sănătoși.
Cum credeți că vor evolua pictura și pictorii în următorii ani?
Cred că este extraordinar faptul că, din ce în ce mai mulți oameni, de diferite profesii, învaţă să picteze și au lucrări bune și foarte bune.
Vă rugăm să adresați cu cuvânt pentru admiratorii de artă care vă urmăresc.
Le mulțumesc tuturor celor care se opresc să arunce o privire asupra lucrărilor mele și celor care au încredere în mine. Le doresc tuturor multă sănătate! Mulţumesc, domnule Aristotel Bunescu!
După cum vedeți, un pictor extrem de activ, cu numeroase noi etape de perfecționare a tehnicii sale, dar și participări la evenimente de gen, din România și de peste hotare. Am redescoperit un om extrem de sensibil, un artist adevărat, implicat în multe proiecte caritabile, prin intermediul tablourilor sale de valoare ce crește mereu. Dacă mă întreabă cineva care este concluzia acestui dialog, pot să spun liniștit. Mioara Durbacă este pentru mine, în plan simbolic, un diamant ce ne arată mereu noi și noi fațete ale personalității sale.
Aristotel BUNESCU https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com/