
Scriu aceste rânduri de „Ziua Mondială a Actelor de Bunătate”. Deşi mă numesc Bunescu, nu fac un act de bunătate, ci de justeţe, deoarece doresc să scot în evidenţă valoarea specială a tablourile semnate de distinsa doamnă Mihaela Mihai Viorica. Iată un scurt dialog cu artista… Ce faceţi, cum sunteţi?
– Iată că se împlinesc trei ani de când pictura reprezintă pentru mine o modalitate de a comunica emoţii şi idei, tumultul sufletului, pe care cuvintele, uneori, nu le pot exprima. Procesul creativ în pictură este o călătorie fascinantă, plină de descoperiri. Pe măsură ce lucrez, mă simt ca un explorator pe un drum necunoscut, iar fiecare pas pe care îl fac, mă ajută să termin călătoria. Fiecare lucrare este parte esenţială din mine, o încercare de a captura esenţa unei idei, a unui moment şi de a-l împărtăşi. Îmi doresc ca privitorul să vadă lumea dintr-o altă perspectivă, mai bună, mai frumoasă. Am continuat să pictez deoarece am căpătat încredere în mine, am reuşit să cresc personal şi odată ce am fost integrată în grupul „Phoenix – De la pasiune la artă” am devenit dependenta de culoare. Creaţia în pictură este o fereastră spre emoţie şi imaginaţie.
– Cum a fost 2024?
– Anul 2024 a fost un an plin de realizări pentru mine. Lucrările cu care am participat la expoziţia „Optimus – Femeia Robot în viziunea lui Elon”, la Cercul Militar Naţional Bucureşti, în 2023, într-un proiect organizat de Grupul „Phoenix”, au fost apreciate şi reconfirmate. Cu tablourile „Evoluţie planetară” şi „Hetero în viziunea lui Elon”, am participat apoi la Concursul internaţional de arte, „Diana Music School”, ediţia iarnă şi primăvară 2024, obţinând locul al lI-lea. Premiile acestea i le dedic tatălui meu, care anul trecut a ales un bilet in călătoria spre eternitate, timpul fiind adesea neiertător. Când el nu a mai fost, am simţit că pensula mea poartă povara acestei pierderi. Am continuat procesul vindecării, cu ajutorul picturii, ca şi terapie, pansament pentru suflet şi cu gândul că el m-a încurajat mereu să-mi urmez pasiunea. Am trăit momente deosebite în 2024 şi prin participarea la tabăra de pictură de la Sona – Făgăraş, într-o zona mirifică, cu oameni extraordinari. Am lucrat la un proiect măreţ, de anvergură; sunt mândră că am făcut parte din el. Aduc pe această cale mulţumiri mentorilor mei Mariana Şerban, Roberta Mirela Neamţu şi Nelu Măstăcăneanu, dar şi întregului grup Phoenix, pentru contribuţia extraordinară în formarea mea ca artist vizual
– Felicitări pentru tot! Ce ne puteţi spune despre anul 2025?
– Anul acesta am participat cu mare bucurie la expoziţia „Eminescul din noi şi din afara noastră” la Muzeul Câmpulung Muscel (15.01-15.02.2025), unde artişti din întreaga ţară au adus o viziune unică asupra operei marelui poet naţional Mihai Eminescu. Am trezit împreună emoţiile publicului, care a intrat în contact cu picturile. Având în vedere că pictura şi poezia sunt două forme de artă care se împletesc armonios, am tradus vizual ritmul, simbolismul şi emoţia cuvintelor din versurile marelui poet. Am încercat să mă descopăr, dar şi să renunţ la perfecţionism, să las mâna liberă să creeze, dar să fiu totuşi atentă la detalii.
Acum pregătesc lucrări pentru expoziţia „Femeia în verde”, organizată de dna Mihaela Viorela Martin la Biblioteca Naţională Bucureşti, 03.03-31.03.2025. Fac invitaţie iubitorilor de artă să participe la vernisajul expoziţiei din 3.03.2025, ora 15. Sunt încrezătoare că drumul meu artistic va continua şi voi explora noi experienţe în această lume minunată a culorilor.
Vă mulţumesc pentru oportunitatea de a discuta despre creaţiile mele şi despre procesul artistic care mă inspiră. Pot fi găsită aici:https//www.facebook.com/mihaelamihaiviorica
Concluzia? Urăm invitatei noastre multă sănătate, energie, inspiraţie şi succesul pe care îl merită din plin la următoarele evenimente expoziţionale. Pe curând!
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com