Dragi studenţi,
Distinşi colegi,
iată-ne din nou împreună, la începutul unui nou an universitar. Este o deosebită onoare să vă pot adresa mulţumiri pentru modul în care contribuiţi la dezvoltarea comunităţii noastre academice. Urez bun venit studenţilor din primul an şi îi felicit pentru alegerea făcută. Alături de toţi studenţii Universităţii Spiru Haret, beneficiaţi de susţinerea noastră deplină pentru a vă construi o carieră de succes, un viitor strălucit şi un binemeritat loc de frunte în societatea românească.
Şi dacă vorbim despre succes, trebuie să menţionăm faptul că peste 75% dintre absolvenţii universităţii noastre profesează şi sunt recunoscuţi în domeniul de studiu pe care l-au urmat. Nu e puţin lucru, mai ales dacă ne gândim că peste 340 000 de români au absolvit cursurile Universităţii Spiru Haret!
De aceea putem spune că oferim cu adevărat garanţia calităţii în educaţie. O spun şi alţii, dovadă fiind prezenţa în topuri realizate de celebre organizaţii internaţionale de specialitate, unde ne regăsim constant cea mai bine poziţionată instituţie de învăţământ superior privat din România.
Aceste performanţe remarcabile sunt rodul efortului susţinut al întregii echipe manageriale, a cărei misiune este implementarea şi perfecţionarea unor procese de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică de cel mai înalt nivel calitativ, bazate pe principiile eficienţei educaţionale, ale transparenţei manageriale şi ale responsabilităţii financiare.
Încă de la început, Universitatea Spiru Haret a fost fondată cu ideea de a inova constant în domeniul educaţional. Universitatea noastră a fost prima care a introdus în România pluridisciplinaritatea în învăţământul superior, prima care a adoptat metode moderne de predare online prin platforma de e-learning Blackboard şi prima care a implementat un ambiţios program de consiliere a liceenilor în alegerea unei viitoare cariere. Astfel am devenit cea mai mare instituţie de învăţământ privat din România.
Preocuparea pentru inovaţie este perfect ilustrată prin succesul proiectului USH Digital, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Prin intermediul acestui proiect, universitatea noastră are acces la noi oportunităţi de a ne dezvolta puternic în domeniul tehnologiilor de vârf.
Acesta cuprinde investiţii în infrastructura digitală a Universităţii Spiru Haret pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui număr de 24 de departamente/ centre/ laboratoare/ biblioteci digitale/ platforme existente în cadrul universităţii; actualizarea unui număr de programe de studii, 24 de licenţă şi 8 de master, în total 32 de programe, pentru dezvoltarea competenţelor digitale specifice profesiilor emergente şi a consolidării competenţelor antreprenoriale în sectorul digital precum şi investiţii în formarea competenţelor digitale ale membrilor comunităţii academice a universităţii.
Aceste investiţii într-o bază tehnologică modernă, împreună cu activităţile de dezvoltare a corpului profesoral, garantează nivelul înalt al procesului educaţional şi o pregătire de calitate pentru parcursul dumneavoastră profesional. Aici joacă un rol important şi dezvoltarea aptitudinilor şi a experienţei practice pe care o oferim prin intermediul structurilor conexe universităţii.
Dragi studenţi, viitorul este al vostru! Noi vă oferim tot sprijinul de care aveţi nevoie pentru ca reuşita să facă mereu parte din viaţa voastră. Aşa cum va face parte şi comunitatea haretistă.
Stimaţi colegi, Universitatea Spiru Haret şi Fundaţia România de Mâine facilitează de peste trei decenii accesul tinerilor la educaţie. Suntem principala forţă în dezvoltarea societăţii noastre, prin succesul absolvenţilor noştri. Vă felicit pentru implicarea şi dedicarea dumneavoastră constantă!
Vă mulţumesc!
RECTOR,
Conf. univ. dr. Aurelian A. BONDREA