Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Ştiinţe juridice şi Ştiinţe economice Constanţa, str. Unirii nr.32-34, codul poştal 900532, în calitate de beneficiar a organizat marţi, 26 ianuarie 2021, conferinţa de lansare a proiectului Soluţii inovative pentru pregătirea practică a studenţilor. Manager de proiect: conf univ. dr. Iuliana PÂRVU
(e-mail: student-ct@spiruharet.ro; tel: 0241-545015)
Evenimentul s-a derulat online – meet.google.com/ppm-qfpq-scj.
Obiectivul general al proiectului este: Dezvoltarea relaţiei de parteneriat universitate – piaţa muncii, pentru dezvoltarea de competenţe (profesionale si transversale) asimilate angajabilităţii la nivelul studenţilor din domeniul economic si juridic din Regiunea Sud-Est şi pentru adaptarea programelor educaţionale la cerinţele specifice ale studenţilor netradiţionali.
Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate: Participarea a 288 de studenţi la activităţi de consiliere şi orientare profesională, la stagii de practică derulate în medii de muncă reale şi la diverse forme de colaborare între universitate şi agenţi economici; Crearea unui sistem de informare coordonată între universitate şi piaţa muncii, cu scopul adaptării ofertei educaţionale a facultăţii la nevoile de instruire ale pieţei muncii; dezvoltarea de parteneriate cu agenţii economici pentru implicarea efectivă a angajatorilor în viaţa academică; creşterea nivelului de conştientizare, la nivelul Regiunii Sud-Est, asupra relevanţei pe care dezvoltarea durabilă o are pentru generaţiile prezente şi viitoare.
Studenţii participanţi în proiect vor avea oportunitatea de a colabora cu angajatori relevanţi din regiunea sud-est şi, de asemenea, vor fi premiaţi pentru elaborarea unor planuri de dezvoltare profesională adaptate cerinţelor pieţei muncii şi propriilor interese profesionale şi pentru finalizarea cu succes a activităţilor proiectului cu premii în valoare de 2.000 de lei/student.
Valoarea totală a proiectului „Soluţii inovative pentru pregătirea practică a studenţilor” (POCU/626/6/13/130332) este de 4.065.858,38 lei lei, din care valoarea cofinanţării UE 3.386.859,49 lei
Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând cu data de 28.10.2020 până la 27.10.2022.