„Lucrul exclusiv online m-a speriat la început, deşi eram obişnuită cu Platforma Blackboard şi aceasta are multe funcţii: poţi posta resurse de învăţare, trimite mail-uri către cursanţi, poţi controla şi da feedback la teme, pune note, poţi discuta pe forum.
Cum să înlocuiesc însă prezenţa face to face cu interfaţa rece a laptopului? Cu ce poţi înlocui energia aceea care se răspândea între cursanţi atunci când dezbăteam o temă, când căutam răspunsuri la întrebări, când le lansam o provocare?
Aşadar, am început să căutăm şi alte soluţii, astfel încât am creat grupuri de WhatsApp, conturi Google Hangouts sau Zoom şi acum ne şi putem vedea. Am împărtăşit nu doar informaţii, ci şi moduri de coping, atitudini, gânduri, care să ne facă să ne simţim bine, să credem că putem trece împreună, solidari, peste această perioadă grea”. (Lector univ. dr. Simona MARICA, decan, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti)
„Bună, dragilor! Cu toţii suntem de acord, sunt sigură, că în această perioadă trăim vremuri interesante şi provocatoare, de aceea ne-am gândit să venim în întâmpinarea dumneavoastră, pentru cei care sunt în nevoie, cu câteva sugestii scurte, cu câteva idei pentru a face faţă mai bine acestei perioade de autoizolare, căci mă gândesc că toţi avem aceeaşi mare provocare în această perioadă, trebuie să stăm acasă în izolare. Din acest motiv este important să ştim cum să ne ajutăm să ne menţinem un psihic sănătos în această situaţie când parametrii fizici se micşorează din ce în ce mai mult. Cred că este important să rămânem împreună unii cu ceilalţi, să avem încredere că totul va fi bine, să ţinem legătura cu persoanele apropiate chiar dacă nu ne putem vedea. Slavă Domnului tehnologia ne ajută. Să ne construim un program în fiecare zi, un timp pe care să-l structurăm în propriul folos, să citim, să ne inspirăm, să vedem filme documentare sau orice altceva care ne face plăcere pentru că până la urmă anumite lucruri le putem chiar controla şi aici mă refer la atitudinea noastră, de asemenea pentru cei care au mare nevoie, deşi în această perioadă cabinetele de psihoterapie sunt închise, marea majoritate a terapeuţilor şi-au mutat activitatea online, deci nu ezitaţi să cereţi ajutor specializat în cazul în care aveţi nevoie. Totodată Universitatea Spiru Haret a pus la dispoziţie o platformă online unde cadrele didactice, masteranzii şi absolvenţii lucrează ca voluntari pentru a vă oferi sprijinul de care aveţi nevoie. Dragilor, cu încredere, staţi acasă şi totul va fi bine!” (Rodica BOUNEGRU, absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, masterandă a programului Psihologie Clinică şi Intervenţie Psihologică)
„În prezent deţin două şcoli de formare profesională, una în domeniul sportiv iar una în domeniul businessului. Din moment ce ai devenit antreprenor eşti răspunzător pentru businessul tău, pentru ceea ce faci tu, pentru angajaţii tăi şi pentru ceea ce vrei să livrezi clienţilor tăi. Am ales să fac Facultatea de Educaţie fizică şi Sport, în perspectiva în care eram pasionat de sport, am avut de ales între o carieră militară şi cariera de kinetoterapeut şi într-un final am aleas-o pe aceasta. Mi-am dorit să pot lucra şi în acelaşi timp să vin şi la şcoală. Nu pot să zic că este uşor, nu pot să zic nici că este greu în perspectiva în care îmi place ceea ce fac şi practic asta îmi dă motivaţie să continui indiferent de cât de complicat ar fi proiectul în care mă implic. Consider că am deprins noţiuni foarte bune şi de durată. În anul I am atins foarte multe sporturi, atât teoretic cât şi practic, iar în anul II şi III parte de kinetoterapie, masaj şi recuperare. După terminarea facultăţii a urmat un master, o postuniversitară. Îmi place să citesc, îmi place să mă plimb, să mă dezvolt, să mai fac alte cursuri şi să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele. Dacă nu ai studii, practic nu ai cunoştinţe, dacă nu ai cunoştinţe angajatorul nu are pe ce să te angajeze. Recomand tuturor ca pe lângă partea de liceu să ne apucăm de o facultate şi mai departe de un master, dar recomand să mergeţi exact pe segmentul care vă place.” (Iulian DINU, absolvent al Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială).