Jasmine Ana IORDACHE ne invită în minunatul său univers artistic. Mulţumim frumos! Suntem în luna cadourilor. Mă gândesc: eu ce să vă ofer mai frumos? Cel mai potrivit cred că este prezentarea unui artist foarte tânăr. De numai 16 ani.
– Pentru început te rog să te prezinţi.
– Mă numesc Jasmine Ana Iordache, am 16 ani şi sunt o elevă pasionată de artă din Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din Bucureşti. Încerc să introduc cât mai mult realism, dar şi abstractul în desenele, picturile şi sculpturile mele şi, de asemenea, caut să îmi găsesc propria perspectivă asupra artei şi lumii creaţiei.
– Cum a fost anul 2023 pentru arta ta?
– În anul 2023, pentru mine, arta a însemnat o încântare ca întotdeauna, dar a fost şi ca o pauză extinsă în timpul şcolii, pe lângă pasiunea mea de a scrie. Câteodată mă simt cel mai inspirată şi dornică să creez chiar în gălăgia clasei. Am descoperit şi experimentat noi tehnici de îmbunătăţire şi redare a realismului. În acest an mi-am realizat o dorinţă, să îmi expun sentimentele prin lucrări poate neînţelese câteodată nici chiar de mine. De obicei, nu îmi doresc doar să aştern o simplă imagine, ci să spun şi o poveste odată cu aceasta. Alteori povestea este creată după desen. De-a lungul acestui an am evoluat în mai multe abordări şi tehnici specifice, adeseori chiar în timpul orelor în care prefer să nu iau notiţe.
– Ce visezi pentru 2024, dar şi pentru următorii ani?
– Pentru anul 2024 îmi doresc sa explorez în continuare, să experimentez noi stiluri, să descopăr noi tehnici şi să mă axez pe anatomia umană, dar şi să studiez diferite obiecte şi peisaje de referinţă din mai multe domenii realiste, înseşi perspective abstracte. În acest an, îmi doresc să aprofundez modalitatea de redare a expresivităţii, să îmi perfecţionez capacitatea de concentrare şi să îmi îmbunătăţesc răbdarea, atenţia şi timpul pe care îl aloc unei lucrări. De asemenea, pentru anii următorii doresc să îmi extind orizonturile artistice călătorind, explorând, vizitând şi admirând noi locuri, obiective, galerii, frumuseţi ale lumii, sperând să ies cât mai mult din zona de confort cu privire la ce înseamnă inspiraţia şi mesajul unei lucrări.
– Cum vrei să se desfăşoare lumea ta, lumea artei, lumea în general?
– Îmi doresc ca lumea artei să nu semnifice doar imagini pentru privitor, ci să trezească în inima acestuia o înţelegere a sufletului reflectat, a sentimentelor de admiraţie sau repulsie prezentate, a emoţiilor diverse exprimate, a trăirilor şi aventurilor nespuse şi a mesajului şi profunzimii lucrării. Consider că arta şi imaginaţia care o concepe sau o proiectează nu are limite, de aceea aş vrea ca arta să ne apropie şi prin aceasta lumea să admire şi să înţeleagă mai profund minunăţiile naturii si splendoarea oamenilor de a fi oameni. Astfel aş vrea ca lumea artei să reprezinte modalitatea oamenilor de a găsi frumuseţea în lucruri simple poate aparent neînsemnate.
– Mulţumim frumos! Concluzia? Impresionant cu adevărat! Eu nu am mai văzut până acum, după decenii de comentarii prin expoziţii, galerii şi muzee, un artist adolescent care să manifeste atâtea virtuţi reale. Îi dorim din toată inima mult succes. Sperăm să putem vedea şi alte lucrări din familia sa, acolo unde fiorul talentului autentic străbate din generaţie în generaţie, tot arborele genealogic. Numai bine tuturor!
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com