INVITAŢIE WORKSHOP ONLINE
Aspecte esenţiale ale drepturilor de autor şi proprietăţii intelectuale
26 martie, ora 12.00
Institutul Central de Cercetare Ştiinţifică al Universităţii Spiru Haret organizează o sesiune dedicată cadrelor didactice, concentrându-se pe aspectele fundamentale ale proprietăţii intelectuale şi drepturilor de autor.
Participanţii vor înţelege conceptele esenţiale ale protecţiei operelor originale şi vor explora detalii privind sfera de aplicare a drepturilor de autor, incluzând operele derivate. De asemenea, vor fi discutate aspectele legale referitoare la durata protecţiei, transferul drepturilor şi condiţiile specifice pentru fiecare tip de operă protejată. Trainingul va aborda, de asemenea, evoluţiile recente din domeniul drepturilor de autor, inclusiv limitările şi excepţiile legale care permit utilizarea operelor protejate în anumite condiţii, esenţiale pentru mediul academic. Participanţii vor învăţa cum să aplice corect aceste principii în activităţile lor ştiinţifice şi educaţionale, cu scopul de a respecta şi proteja drepturile de autor. Aceste informaţii sunt esenţiale pentru asigurarea unui cadru legal şi etic solid în cercetare şi învăţământ.
Evenimentul va fi susţinut de doamna conf.univ.dr. Mihaela Cristina Mocanu, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa.
Link către apelul video: https://meet.google.com/ykt-ohte-ait
Evenimentul face parte din Strategia de Resurse Umane pentru Cercetători 2025-2027 a Universităţii „Spiru Haret” Acţiunea 18. Training – Organizarea a cel puţin un seminar anual privind drepturile de proprietate intelectuală, drepturile de autor şi politicile privind accesul deschis.
INSTITUTUL CENTRAL DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ al Universităţii Spiru Haret a organizat (online: https://meet.google.com/rdg-frqo-xuw) marţi, 18.03.2025, ora 10.00, o sesiune de instruire în care a fost prezentată o viziune europeană asupra viitorului cercetării, punând accent pe progresul şi provocările Ştiinţei Deschise.
Au fost invitate cadrele didactice din Universitatea Spiru Haret. Participarea la eveniment este parte a instruirii necesară pentru îndeplinirea criteriilor de acreditare a programelor de studii implementate de facultăţile Universităţii Spiru Haret şi poate fi valorificată în SAPIC.