La Universitatea Spiru Haret, Proiectul Valori perene în educaţie continuă
Conferinţa Înscrisuri transgeneraţionale şi corp – o incursiune în psihogenealogie
• Autoarea şi psihoterapeuta Elisabeth Horowitz, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Marţi, 26 noiembrie 2019, a avut loc, în amfiteatrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, evenimentul internaţional dedicat psihogenealogiei, susţinut de reputata autoare şi fondatoare Elisabeth Horowitz, Franţa, realizat în parteneriat cu editura Philobie şi Centrul Internaţional pentru Psiho-genealogie. Este încă un eveniment desfăşurat în cadrul proiectului de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare intitulat Valori perene în educaţie, din suita iniţiativelor de misiune desfăşurate prin Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei începând cu anul 2012.
La manifestare au participat Bianca Biagini, fondatoarea editurii Philobia, Cristina Schmidt, fondatoarea Centrului Internaţional pentru Psihogenealogie, şi, din partea Universităţii Spiru Haret, decanul şi prodecanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – lect. dr. Simona Marica şi conf. dr. Cristi Pantelimon – împreună cu lect. dr. Oana Pănescu şi prof. dr. Matei Georgescu.
Tema conferinţei a fost Înscrisuri transgeneraţionale şi corp – o incursiune în psihogenealogie şi a reprezentat o excelentă oportunitate pentru studenţii şi masteranzii Universităţii Spiru Haret de a pătrunde, graţie unui autor şi practician de primă mână, în universul de o nuanţată complexitate al câmpului transgeneraţional, al influenţei acestuia, atât asupra dinamicii psihice, cât, mai ales, asupra celei somatice.
Elisabeth Horowitz a publicat mai multe cărţi din spaţiul psihogenealogiei, dintre care doar trei au fost traduse în limba română. Abordarea sa este integrativă şi vivace, profundă prin întemeierea într-o vastă experienţă clinică.
Amfiteatrul a fost plin şi limita timpului a fost singura ce a oprit discuţiile animate, atât de calitatea expunerii, cât şi de actualitatea sa.
Proiectul Valori perene în educaţie continuă! (Prof. univ. dr. Matei GEORGESCU)