În opinia mea, nu există o combinaţie mai reuşită ca aceea între vară şi cărţi. Indiferent unde ne „prinde” anotimpul cald – în oraş, la malul mării, prin păduri sau pe vârf de munte, farmecul lui este completat perfect de o carte bună, prieten discret ce nu te lasă niciodată să te simţi singur.
BOOKFEST este târgul de carte bucureştean care se desfăşoară întotdeauna la sfârşit de mai şi început de iunie. În ultimii ani, vremea care însoţea târgul a fost rece şi neprietenoasă, dar ediţia cu numărul 13, cea din acest an, a fost favorizată de toate ursitoarele. Nu numai că timpul a fost cald şi mirosul de tei a însoţit fiecare vizitator, dar târgul s-a derulat într-un pavilion nou, primitor, aerisit (avea şi aer condiţionat!), care a oferit tuturor, inclusiv copiilor, o stare de bine.
Mai mari sau mai mici, mai cunoscute sau mai puţin cunoscute, toate grupurile editoriale au prezentat volume noi, acoperind toată plaja posibilă de atracţie.
Editura Fundaţiei România de Mâine s-a numărat fireşte, printre expozanţi, iar prezenţa sa a făcut posibilă întâlnirea cu cititori diverşi, interesaţi de domenii variate, cum sunt psihologia, sociologia, istoria, arhitectura ş.a.
Cu ocazia BOOKFEST 2018, editura a pregătit volume noi, proaspete, redactate şi editate elegant, într-un acord perfect cu atmosfera sărbătorească a acestor zile. Dintre ele, au fost selectate trei titluri pentru întâlnirile cu cititorii, iar lansările volumelor s-au desfăşurat în câteva dintre locurile create cu bun gust, special dedicate unor evenimente în care nu este important doar discursul rostit la microfon, ci şi apropierea dintre oameni, privirile, discuţiile.
Prima lansare, cea de vineri seara, a fost dedicată artei şi arhitecturii. Mai exact, ultimului volum al trilogiei scrise de Alexandra Teacă – Consideraţii estetice în artă şi în arhitectură. Sec. XX – începutul sec. XXI.
Sâmbătă au avut loc două evenimente organizate de Editura Fundaţiei România de Mâine. Unul dintre ele, apărut în Colecţia Centenarului Marii Uniri, aduce în atenţia publicului rânduri scrise chiar în anul Unirii şi reunite sub titlul Dumitru Drăghicescu despre Unirea românilor cu românii; ediţia este îngrijită şi prefaţată de Virgiliu Constantinescu.
O a treia carte adusă în atenţia cititorilor de către Editura Fundaţiei România de Mâine face parte din colecţia Studii şi eseuri de filosofie – Acţiune umană şi existenţă, volum semnat de prof. Ion Tudosescu. (Odilia Roşianu, directorul Editurii Fundaţiei România de Mâine)