Informare despre organizarea examenelor de Licenţă/Masterat şi susţinerea probei de Evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate
Activitatea educaţională a Universităţii Spiru Haret continuă să se adapteze situaţiei generate de virusul COVID-19. Această pandemie este o realitate imediată, cu efecte asupra vieţii noastre de zi cu zi. Universitatea Spiru Haret face toate eforturile pentru a asigura securitatea raporturilor juridice instituite cu studenţii proprii şi de a implementa toate măsurile necesare pentru desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii optime.
• Pe durata stării de alertă şi până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, desfăşurarea tuturor activităţilor de predare-învăţare-evaluare aferente semestrului al II-lea al anului universitar 2019-2020, a examenelor de finalizare a studiilor de Licenţă, Masterat sau a programelor de studii postuniversitare se poate realiza şi în modul online pentru formele de organizare a programelor de studii cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă şi reprezintă modalităţi de organizare a formelor de exercitare a programelor de studii prevăzute la art. 139 lit. a) şi b) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
• Înscrierea la examenul de Licenţă/Masterat se face online, prin completarea unei cereri tip şi depunerea dosarului cu 5 zile înainte de data programată pentru susţinerea examenului, cu toate documentele necesare, în format electronic, online, solicitate de facultate.
• Fiecare facultate organizatoare de examen de Licenţă/Masterat aduce la cunoştinţa absolvenţilor (direct, prin anunţuri pe platforma de e-learning Blackboard şi pe paginile web ale facultăţilor de pe site-ul universităţii www.spiruharet.ro), cel târziu până la data de 31 mai, intervalul de timp în care se fac înscrieri şi programarea examenului de Licenţă/Masterat.
• Pentru a se înscrie la examenul de Licenţă/diplomă de dizertaţie, absolvenţii vor încărca pe platforma Blackboard lucrarea de licenţă/diplomă de dizertaţie şi vor transmite, în format electronic, la adresa de e-mail comunicată de către fiecare facultate, toate documentele prezentate anterior, semnate (unde este cazul).
• Susţinerea probei de Evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate se va realiza sub formă de test complex, tip grilă, în sistem online, de pe orice sistem informatic conectat la Internet. Testul complex tip grilă este compus din întrebări, sub formă de enunţuri, cu variante de răspuns, iar în cazul programelor de studii cu două componente (dublă specializare), numărul întrebărilor va fi dublu. Numărul total al întrebărilor este stabilit de către Departamentul de studii şi aprobat de Consiliul facultăţii. Timpul alocat pentru susţinerea probei de Evaluare a Cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate este de 2-3 ore, în funcţie de specificul fiecărui program de studii.
• Prezentarea şi susţinerea lucrării de Licenţă/diplomă de dizertaţie se desfăşoară online, în faţa comisiilor/subcomisiilor constituite în acest scop, aprobate de Senatul universităţii şi numite prin decizie de Rectorul Universităţii.
• Toate detaliile vor fi aduse la cunoştinţa studenţilor şi masteranzilor prin afişare pe pagina web şi la avizierele proprii.