La Facultatea de Ştiinţe Economice din Câmpulung, Universitatea Spiru Haret s-au desfăşurat recent, două evenimente speciale, prin intermediul cărora studenţii să-şi poată prezenta cercetările, dar şi să afle informaţii de la angajatori referitor la cerinţele pieţei muncii.Primul eveniment a fost Conferinţa ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor, cu tema Impactul noilor tehnologii informatice asupra mediului socio-economic.
Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice Câmpulung, precum şi studenţi invitaţi, de la Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti – Facultatea de Marketing, de la Universitatea Româno-Americană, de la Universitatea din Piteşti – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept, de la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Economia Comerţului şi Turismului, au prezentat lucrări cu referire la tehnologiile moderne, care vor face Olimpiada din 2020 o ediţie specială, au analizat importanţa perfecţionării continue a absolvenţilor de ştiinţe economice sau au detaliat rolul tehnologiei în educaţie. Conferinţa a cuprins şi lucrări care au prezentat aspecte legate de finanţarea companiilor şi cele mai presante probleme ale acestora, politici şi tratamente contabile privind imobilizările corporale şi timiditatea în contextul provocărilor moderne.
În a doua parte a zilei, studenţii şi masteranzii au participat la întâlnirea cu reprezentanţi ai angajatorilor, tema discuţiei fiind Armonizarea curriculei universitare cu necesităţile pieţei muncii, fiind provocaţi la un dialog despre cerinţele angajatorilor şi aşteptările tinerilor în căutarea unui loc de muncă. Această întâlnire a avut drept scop crearea unei legături între studenţi, masteranzi şi agenţii economici locali, pentru a identifica tendinţele pieţei muncii din zonă, astfel încât, prin intermediul unor studii realizate de profesorii Facultăţii de Ştiinţe Economice, aşa cum a fost studiul prezentat de către decanul facultăţii, conf.univ.dr. Laurenţia Avram, Evoluţia şi tendinţele pieţei muncii conform IRES, să poată fi identificate elemente ce ar putea genera progres economic pe plan local.
La întâlnirea cu agenţii economici au participat reprezentanţi ai Administraţiei Finanţelor Publice din Câmpulung, de la Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă, de la Primăria Municipiului Câmpulung, de la multinaţionala Nobel Automotive România şi de la un birou de servicii contabile.
La sfârşitul întâlnirii, agenţii economici au completat un chestionar realizat de către cadrele didactice titulare, cu scopul de a evalua satisfacţia angajatorilor cu privire la programele de studii de licenţă şi masterat de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Câmpulung şi nivelul calitativ al competenţelor conferite de programele de studii. (Cristina NĂFTĂNĂILĂ)