Ştiu, mai este ceva până la finalul anului 2020. Dar îndrăznesc să anticipez: cea mai mare descoperire din punct de vedere artistic este doamna Georgeta Abagiu. După primele tablouri expuse în Germania, o aşteptăm în România cu braţele deschise.
Pentru cei care vă cunosc mai puţin, vă rog să vă prezentaţi
Sunt Georgeta Abagiu, m-am născut în Slatina, Olt, în anul 1983. Momentan locuiesc în Elveţia, alături de soţ şi copil. Am terminat liceul cu profil tehnician arhitect, dar nu a fost ceea ce mi-am dorit. De mic copil am iubit culorile, cu toate că, în adevăratul sens, le-am descoperit la vârsta de 33 de ani. Acum nu mă mai dezlipesc de culori şi de atelierul meu micuţ. Iubesc să pictez şi când sunt tristă şi când sunt fericită. Când mă aflu în atelier, nu mai există nimic altceva, doar eu si culorile. Fiecare pictură are o temă. Când pictez, de fapt dezvălui lumii felul meu de-a fi. Sunt un om simplu, care iubeşte tot ce îl înconjoară. Sunt un om modest, care nu va uita niciodată de unde a plecat.
Pentru ce aţi ales pictura şi nu muzica? Care tehnici sunt preferatele dumneavoastră?
Pentru că pictura este muzica sufletul meu, nu am voce, în schimb, vocea inimii mele se expune pe pânză în diferite forme şi culori, pot spune că este muzica sufletului meu. Instrumentele muzicale îmi sunt pânza şi pensulele, iar versurile sunt culorile aşternute pe pânză în forme diferite. Încerc să descopăr tehnici şi stiluri noi, ceva care să mă reprezintă pe mine. Am o atracţie deosebită spre abstract, care arată ceva, reprezintă emoţiile mele aşternute cu acril pe pânză în diferite culori. Nu am un anume stil sau tehnică, sunt în permanenţă în căutarea a ceva nou, care să fie unicat si original.
Ce ne puteţi spune despre viaţa dumneavoastră, dincolo de pictură?
Sunt mamă, soţie, copil, soră şi prietenă devotată, un artist la început de drum. Timpul liber îl petrec împreună cu familia sau citind, documentându-mă despre artă, fotografie, istorie. Iubesc să viziteze muzee, galerii de artă… Am o atracţie deosebită spre istorie şi locuri istorice. Îmi place să descopăr locuri noi, oameni noi din diferite ţări. Zi de zi ai ceva de învăţat, omul învaţă până moare. Sunt o persoană ambiţioasă, nu mă las până nu ajung acolo unde îmi doresc. Dar, cel mai mult, îmi lipseşte ţara mea, cu bune cu rele o iubesc pentru că este ceea mai frumoasă ţară din lume .
Unde vă vedeţi peste 10 ani?
Sunt persoana care trăieşte intens prezentul, deoarece „cea ce construieşti azi este calea ce duce spre ziua de mâine”, dar, nu ştiu exact unde voi fi peste zece ani, cu siguranţă, acolo unde trebuie să fiu.
Este o altă întrebare la care doriţi să răspundeţi ? Care ar fi aceasta? Formulaţi răspunsul!
Să spunem că întrebarea ar fi: Cum definiţi arta? Arta înseamnă ceva pentru fiecare în parte, nu contează sub ce formă, culoare sau în ce măsură este realizată. Arta în sine înseamnă creaţia, expunerea artistului prin lucrările lui, stilul, originalitatea şi emoţia ce o exprimă prin lucrarea sa. Arta este creaţia fiecărui om, atâta timp cât este de bun gust, ea poate fi considerată un refugiu necunoscut pentru lumea exterioară, dar cunoscută de artist. După părerea mea, arta este ceva cult, elegant, fin şi rafinat. Arta este modul prin care un artist se exprimă liber, modul prin care artişti amatori şi profesionişti îşi arată pasiunea. pentru anumite lucruri. Până la urmă, arta este cea ce vrei tu să fie, înţeleasă sau neînţeleasă de unii oameni. Arta înseamnă frumosul, plăcutul, emoţii şi sentimente, simplitatea lucrurilor…
Adresaţi un gând pentru cititorii acestui interviu?
Mulţumesc din suflet oamenilor care au crezut şi cred în mine, oamenilor care m-au sprijinit şi care mă sprijină, criticilor care m-au ambiţionat şi acelor critici care văd potenţialul meu artistic. Mulţumesc mult cititorilor şi iubitorilor de artă pentru timpul acordat! Am expus pentru prima dată anul trecut, în Germania, unde expoziţia a avut un succes neaşteptat. Am mai avut şansa de a expune alături de artişti profesionişti din Elveţia, Germania şi Austria, dar dorinţa mea cea mai mare este de a-mi expune lucrările în ţara mea natală. Îmi doresc să pot bucura şi privitorii şi iubitorii de artă din România. Rămâneţi sănătoşi şi nu uitaţi că viaţa în sine este o artă. Trăiţi-o frumos!
Vă dorim, din toată inima, succesul pe care îl meritaţi pe deplin!
(Aristotel BUNESCU, https://agentiadepresaculturalasisportiva. wordpress.com/)