Mesajul transmis de Stefano Amodio, directorul Institutului TESEO, Salerno, Italia, cu prilejul deschiderii anului universitar la Universitatea Spiru Haret
Îi salut pe toţi participanţii la inaugurarea anului universitar, studenţi, profesori, pe Stimatul Rector în primul rând, desigur Prorectorii, întregul Senat Academic, evident pe toţi profesorii, pe toţi studenţii şi pe tot personalul tehnic şi administrativ, din partea Institutului TESEO. În calitate de Director al Institutului TESEO, aş dori să-i salut în primul rând pe dragii prieteni care împărtăşesc cu noi de ani de zile demersuri legate de activităţile didactice şi educaţionale, precum şi conferinţe de diseminare ştiinţifică a cunoştinţelor. Mulţumiri speciale, mulţumiri fraterne tuturor membrilor Spiru Haret, profesorului Aurelian Virgil Baluţă, de care sunt legat de o relaţie profundă de prietenie, stimă şi afecţiune.
Închei citând un verset din Dante Alighieri, care adresându-se în capitolul 27 din Purgatoriu, (în partea finală a capitolului 27 din Purgatoriu), discutând cu Virgiliu, spune următoarele, adresându-se mai ales studenţilor, celor care vor trebui parcurgă demersul academic, ulterior absolvenţi şi care părăsesc universitatea pentru a înfrunta ceea ce reprezintă cea mai mare călătorie, aceea a vieţii. Practic, în ultima parte a capitolului 27 din Purgatoriu, poetului suprem Dante, îi sunt adresate aceste cuvinte de către Virgiliu, cuvinte care sunt şi astăzi relevante şi care sunt valabile şi pentru studenţi.
Divina Comedia/Dante Alighieri
Tratto t’ ho qui con ingegno e con arte;
lo tuo piacere omai prendi per duce;
fuor se’ de l’erte vie, fuor se’ de l’arte.
Vedi lo sol che ’n fronte ti riluce;
vedi l’erbette, i fiori e li arbuscelli
che qui la terra sol da sé produce.
Mentre che vegnan lieti li occhi belli
che, lagrimando, a te venir mi fenno,
seder ti puoi e puoi andar tra elli.
Non aspettar mio dir più né mio cenno;
libero, dritto e sano è tuo arbitrio,
e fallo fora non fare a suo senno:
per ch’io te sovra te corono e mitrio”.
Cu aceste cuvinte le doresc tuturor studenţilor, odată încheiată perioada de trei ani, să-şi atingă propria autonomie intelectuală care îi poate conduce spre un viitor măreţ şi mai ales spre o viaţă senină şi de succes. Aici referirea la Dante este potrivită şi mai ales este foarte actuală, deoarece se referă la gândirea critică: nu aştepta cuvintele şi indicaţiile mele! Adică atunci când studentul îşi termină drumul trebuie să se înţeleagă pe sine ca un individ pe deplin matur şi pe deplin capabil să-şi aleagă propria viaţă. Voinţa ta este acum liberă, adaugă Dante, dreaptă şi sănătoasă şi ar fi păcat dacă nu ai face conform simţurilor tale.
Aici, pentru a atinge acel nivel de simţ trebuie să studiezi şi trebuie să finalizezi un parcurs de studiu. În cele din urmă, concluzionează Dante, de aceea te încoronez cu coroana şi mitra şi te proclam „Responsabil pentru tine”. Este un proces care poate fi realizat prin studii, reflecţie şi discuţii în sălile de clasă academice ale universităţilor.
Cu această propoziţie închei, vă doresc tuturor un început bun de an universitar şi vă salut cu căldură. (Stefano AMODIO)
• Facultatea de Inginerie şi Informatică
Studenţii şi bobocii pasionaţi de tehnologie, programare şi inginerie s-au reunit, pregătiţi să îşi transforme ideile în realitate. Fiecare dintre ei a păşit în acest an cu ambiţia de a învăţa, de a inova şi de a contribui la viitorul digital.
Acest an va fi despre inovaţie, colaborare şi construirea abilităţilor necesare pentru a deveni lideri în domeniul tehnologiei.
Dragi studenţi, stimaţi colegi
Ne aflăm la început de drum pentru candidaţii admişi în această vară-început de toamnă, dar şi într-o continuă aventură prilejuită de dinamismul domeniului Informatică, în cadrul căruia facultatea noastră, mai precis Facultatea de Inginerie şi Informatică din structura Universităţii „Spiru Haret”, organizează programe de studii, atât la nivel de licenţă (specializarea Informatică), cât şi master, unde, din luna august 2024, venim cu un nou program, şi anume „Securitatea sistemelor informatice şi a comunicaţiilor”.
Provocarea este adresată atât cadrelor didactice care îşi actualizează fişele disciplinelor şi suporturile de curs, dar şi studenţilor care identifică noi aplicaţii la ceea ce învaţă în facultate. Este de notorietate creşterea numărului de aplicaţii informatice generate de pandemia COVID, atât din perspectiva ştiinţei datelor dar şi a inteligenţei artificiale aplicată în diagnosticare, monitorizare şi regândire a politicilor de sănătate publică. Ca urmare a inventării modelelor de dimensiuni mari ale limbajelor naturale, a avansului tehnologic în dispozitive Internet of Things (IoT), numărul aplicaţiilor inteligenţei artificiale va creşte foarte mult, aplicaţiile întâlnindu-se în educaţie, finanţe, fabricaţie, case şi oraşe inteligente etc. Ţinem pasul cu aceste provocări deoarece planurile de învăţământ sunt revizuite periodic şi includ discipline precum „Cloud computing”, „Blockchain”, „Ingineria aplicaţiilor IoT”, „Inteligenţă artificială”, „Coduri şi criptografie”, „Securitatea sistemelor informatice” şi altele, care fac parte din universul actual al digitalizării. Rezultatele învăţării se vor vedea nu numai în note, dar şi în prezentările pe care le veţi realiza în cadrul unor ateliere şi conferinţe precum: „Baze de date”, „Dezvoltarea aplicaţiilor WEB”, „Programare funcţională”, „Tehnologii blockchain”, Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice ale tinerilor cercetători (luna iunie), Conferinţa anuală de matematici aplicate şi informatică (luna noiembrie). Prin parteneriatele cu COMTIA, EU-Council, Microsoft, Redhat Academy, Oracle şi alte companii, aveţi posibilitatea de certificare a cunoştinţelor, certificate atât de necesare în profilul unui informatician. Vă recomand crearea unui profil în reţeau LinkedIn, unde să adăugaţi informaţii despre fiecare proiect realizat, despre fiecare comunicare ştiinţifică sau lucrare publicată. În acest fel veţi dovedi existenţa unei experienţe profesionale în momentul participării la un interviu pentru un loc de muncă bine plătit.
Aşa cum aţi aflat şi din mesajul domnului Rector al Universităţii „Spiru Haret”, Facultatea de Inginerie şi Informatică dispune de patru laboratoare dotate cu tehnică de calcul de ultimă generaţie (calculatoare, table inteligente, tablete, sisteme pentru discipline orientate IoT etc.) achiziţionate prin proiectul „USHDigital”, dar şi de platforme National Instruments pentru cercetare aplicativă interdisciplinară, achiziţionate din fonduri proprii. Nu în ultimul rând, aveţi acces la Biblioteca de specialitate în format fizic, dar şi la conţinut digital, chiar şi de acasă. Resursele educaţionale aferente disciplinelor din planul de învăţământ sunt accesibile prin intermediul platformei Blackboard (pe durata înrolării la curs), bibliotecii virtuale (permanent), respectiv, pe situl comunicat de către cadrul didactic titular al disciplinei.
Aveţi posibilitatea să comunicaţi prin intermediul forumurilor din cadrul disciplinelor, să accesaţi tehnologii Google şi Microsoft (prin intermediul conturilor de student instituţionale), să faceţi sport şi să vă dezvoltaţi, atât din punct de vedere profesional, dar şi personal. Veţi beneficia de îndrumare (fiecare an de studii are un îndrumător de an) din partea cadrelor didactice, din partea Centrului de Orientare şi Consiliere în Carieră, iar pe adresa secretariatului şi a decanului puteţi transmite oricând diversele aspecte cu care vă confruntaţi instituţional.
În final, vă adresez felicitări pentru drumul pe care l-aţi ales şi vă urez viaţă cât mai frumoasă în facultate din toate punctele de vedere. Mult succes! (Prof. univ. dr. Grigore ALBEANU, decanul Facultăţii de Inginerie şi Informatică)
Dragi studenţi,
Îmi pare rău că nu pot fi prezent fizic la deschiderea acestui nou an universitar. Totuşi, gândurile mele sunt alături de voi, iar această ocazie specială merită câteva cuvinte din partea mea. Universitatea reprezintă mult mai mult decât o simplă acumulare de cunoştinţe; este un loc unde ideile prind formă, unde ambiţiile şi curiozitatea voastră devin fundaţia viitorului. Voi, studenţii Facultăţii de Inginerie şi Informatică, sunteţi la începutul unui drum marcat de provocări, descoperiri şi realizări care vor defini nu doar carierele voastre, ci şi lumea în care trăim.
Aşadar, în faţa voastră se deschide un an plin de oportunităţi şi momente care vă vor provoca să deveniţi mai buni, mai curajoşi şi mai pregătiţi pentru tot ceea ce urmează.
Îmbrăţişaţi fiecare provocare cu încredere şi determinare, iar succesul nu va întârzia să apară.
Vă doresc un an universitar remarcabil, plin de inspiraţie şi realizări pe toate planurile!
Cu cele mai bune gânduri şi mult succes, Silviu-Lucian CALOTĂ, masterand anul II, reprezentant al FII-USH în Senatul Universităţii Spiru Haret.
• Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti
Deschiderea anului universitar este un eveniment deosebit pentru profesori, dar mai ales pentru studenţi, masteranzi şi părinţii lor. La Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti din cadrul Universităţii „Spiru Haret” a fost o atmosferă de sărbătoare şi voie bună. Din partea conducerii Universităţii „Spiru Haret” au participat doamna prorector, prof.univ.dr. Maria Andronie, doamna prorector, prof.univ.dr. Luminiţa Pistol, şi domnul prorector, conf.univ.dr. Costin Lianu. Festivitatea a fost deschisă de către doamna decan, conf.univ.dr. Mariana Iatagan, care a mulţumit invitaţilor pentru participarea la eveniment. După intonarea imnului GAUDEAMUS IGITUR, doamna decan a adresat un călduros Bine aţi venit, sau Bine aţi revenit la Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti, în anul universitar 2024-2025, deoarece mulţi absolvenţi ai programelor de licenţă din promoţiile anterioare au decis să continue studiile la programele de masterat..
Doamna prof.univ.dr. Luminiţa Pistol a dat citire cuvântul rectorului Universităţii Spiru Haret, conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea, şi a încurajat studenţii şi masteranzii să participe cu entuziasm la cursuri şi seminarii, unde vor învăţa lucruri noi. Doamna prof.univ.dr. Maria Andronie a încurajat studenţii şi absolvenţii să fie implicaţi în activitatea de cercetare, în special în proiectele finanţate cu fonduri europene ce sunt derulate de către Universitatea „Spiru Haret”. Astfel, a fost prezentat un proiect referitor la stagii de practică pentru studenţi, care vor fi implicaţi în activitatea de cercetare şi vor primi subvenţii finanţate din PNRR. Totodată, în cadrul proiectului de practică, cele mai bune proiecte vor fi selectate şi se vor acorda premii cu sume băneşti importante.
Ca invitat la acest eveniment a fost domnul Dr. Vişinel Bălan, absolvent al Universităţii „Spiru Haret”, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Administrative, care a încurajat studenţii să continue studiile academice.
Apoi, conf.univ.dr. Costin Lianu a adresat cuvinte de felicitare studenţilor şi masteranzilor, a prezentat activitatea USH Pro Business, centru specializat pentru activităţi dedicate mediului antreprenorial al Universităţii „Spiru Haret” conceput pentru a sprijini companiile şi a oferi soluţii pentru susţinerea competitivităţii. A încurajat studenţii să fie implicaţi în activitatea antreprenorială, deoarece USH Pro Business oferă servicii şi asistenţă specializată pentru mediul antreprenorial prin proiecte şi programe elaborate pe baza unei consultări prealabile cu firmele şi asociaţiile mediului de afaceri.
Au vorbit şi reprezentanţii studenţilor, respectiv, domnul Lucian Dubălaru, reprezentant al studenţilor în Senatul USH, absolvent al programului de studii universitare de licenţă CIG şi masterand anul II la programul de master Audit Financiar Contabil, precum şi doamna. Loredana Sârbu, studentă la programul de studii Management ID. Studenţii şi-au încurajat colegii să participe la toate activităţile didactice şi de cercetare organizate la Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti.
Festivitatea s-a încheiat cu imnul Universităţii Spiru Haret în aplauzele participanţilor. (Prof.univ.dr. Luminiţa IONESCU, director al Departamentului de Ştiinţe Economice Bucureşti)
Onoraţi invitaţi,
Stimaţi colegi,
Dragi studenţi şi masteranzi,
În primul rând, doresc să vă urez un călduros „Bine aţi venit!” şi „Bine aţi revenit” la festivitatea de deschidere a noului an universitar!
Mă bucur să fiu astăzi în faţa dumneavoastră şi, trebuie să mărturisesc că, de fiecare dată când mă prezint în faţa studenţilor şi a masteranzilor, mă încearcă o emoţie constructivă, dialogul şi comunicarea cu aceştia reprezentând pentru mine o continuă provocare.
Le mulţumesc celor care au avut încredere şi au ales Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti, să le urez „Bun venit!”, celor peste 400 de „boboci”, proaspăt studenţi la programele de studii de licenţă şi, respectiv, masterat, din cadrul facultăţii.
Dumneavoastră, dragi colegi, vă mulţumesc pentru eforturile depuse în anul universitar care s-a încheiat, pentru faptul că sunteţi la fel de activi şi de loiali pregătirii studenţilor şi masteranzilor noştri şi vă doresc să rămâneţi la fel de creativi, la fel de dăruiţi profesiei pe care aţi ales-o, cea de dascăl.
Privind retrospectiv, constatat cu bucurie că am avut o admitere de succes, fapt care ne onorează şi atestă că parcursul universităţii şi al facultăţii noastre se bucură atât de recunoaştere, cât şi de încredere în cadrul mediului academic.
Dragi studenţi şi masteranzi, vă asigur că în facultate, ne vom strădui să pătrundeţi tainele profesiei pe care aţi ales-o, cea de economist – în domenii precum management, contabilitate, marketing – să vă fim aproape, să vă învăţăm carte şi să vă ghidăm cât putem noi mai bine pe drumul pe care l-aţi ales.
Pe măsură ce veţi explora domeniul economiei, veţi descoperi că managementul şi contabilitatea sunt pietrele de temelie ale succesului în orice afacere şi chiar în viaţa personală.
În lumea de astăzi, fiecare organizaţie are nevoie atât de manageri talentaţi pentru a-şi atinge obiectivele, cât şi de contabili iscusiţi, pentru a menţine ordinea în cifre.
Funcţiile, averea, banii, precum şi obiectele pot fi pierdute oricând, profesia, niciodată!
Este esenţial să fiţi stăpâni pe voi înşivă, pe cunoştinţele voastre, pe competenţele dobândite.
Studiile universitare vă vor ajuta să faceţi performanţă în acest domeniu, dar succesul şi statutul profesional la care aspiraţi depind numai de dumneavoastră.
Vă mulţumesc încă o dată că aţi ales Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti şi vă doresc tuturor succes pe drumul cunoaşterii si al formării profesionale! Un an universitar plin de realizări, pe toate planurile!
Nu uitaţi: „Toate visurile noastre pot deveni realitate, dacă avem curajul de-a le urma!” (Walt Disney) (Conf.univ.dr. Mariana IATAGAN, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice București)
Doresc să mulţumesc în primul rând cadrelor didactice, care mi-au fost alături şi care m-au îndrumat în cei 3 ani de studii şi activitate. În cadrul facultăţii am întâlnit profesori bine pregătiţi, având oportunitatea de a creşte şi de a-mi depăşi limitele, în aprofundarea cunoştinţelor şi dezvoltarea personală.
În continuarea activităţii de studiu am luat hotărârea de a parcurge drumul masterului în aceeaşi instituţie în urma experienţelor trăite în cei trei ani de facultate. Fiecare an universitar este un pas mai aproape de realizarea visurilor noastre. Pregătiţi-vă pentru schimbări şi provocări, dar şi pentru satisfacţia realizărilor!
În final, vă urez mult succes în noul an universitar! (Cornel Mădălin MANOLEA, absolvent, Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti, specializarea Management).
• Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti
Dragi studenţi şi masteranzi,
stimaţi invitaţi, doamnelor şi domnilor profesori,
Prima întâlnire prilejuită de începerea noului an universitar celebrează întâlnirea fiecăruia dintre noi cu mediul academic ce străjuieşte procesul de învăţare, cu provocările pe care acesta le implică, aducând cu sine un întreg areal de emoţii în centrul căruia ne aflăm noi, profesori şi studenţi.
Prezenţa studenţilor, care trăiesc pentru prima dată aceste emoţii, a studenţilor din anii doi şi trei de studii, şi a masteranzilor într-un număr atât de mare este o dovadă de netăgăduit a aplecării dumneavoastră către adevăratele valori umane, precum şi îndemn de a porni în marea călătorie către sine însuşi.
Cronologia unui individ este, în sine, o multitudine de experienţe raţionale şi empirice, un conglomerat de stări ce se decriptează, treptat, ce se potenţează unele prin celelalte, înspre o continuă actualizare de sine, iar întâlnirea dumneavoastră cu mediul academic reprezintă, prin excelenţă, un moment prielnic, necesar fiecăruia dintre noi, de a asimila un nou drum, ce capătă, prin natura acestei profesii, o valenţă dublă: nu doar profesională, ci şi personală.
Cât de pline de sens şi emoţie sunt cuvintele lui Jung: „În fiecare adult se ascunde un copil – un copil etern, ceva care devine, care nu este niciodată terminat şi care cere neîncetat grijă, atenţie şi educaţie. Aceea este partea personalităţii umane care îşi doreşte să se dezvolte şi să devină întreg.”
Stimaţi studenţi, comunitatea universitară ne îndeamnă pe toţi să ne precizăm reciproc identităţile. Construirea identităţii şi personalităţii voastre intelectuale şi culturale este un deziderat de care vă dorim să vă bucuraţi pe parcursul anilor de studii universitare, realizând înrudiri spirituale cu toţi cei care, într-un moment sau altul, şi-au pus amprenta asupra devenirii noastre comune, fie ei profesori, absolvenţi sau colaboratori.
Alături de bucurie şi devenire spirituală, păstrăm – într-un loc aparte – actul cunoaşterii, cel cu ajutorul căruia voi, cei care vreţi să descoperiţi ce şi cine este omul şi cum poate fi acesta înţeles, veţi deveni buni specialişti şi astfel veţi contribui la facilitarea accesului către vastul univers al fiinţei umane.
Facultatea noastră vă oferă, prin efortul profesorilor, perspective valoroase asupra motivaţiei profesionale prin evidenţierea importanţei intrinseci şi extrinseci în procesul de învăţare. De asemenea, împreună cu partenerii noştri, organizăm, în fiecare an universitar, o serie de manifestări ştiinţifice – work-shopuri, conferinţe naţionale şi internaţionale, sesiuni ştiinţifice studenţeşti – coordonate de Departamentul nostru prin doamna director lector dr. Loredana Bănică şi Centrul de Cercetare pentru Sănătate Mintală şi Dezvoltare Umană „Florin Tudose” aflat sub coordonarea domnului conferenţiar dr. Dragoş Cârneci.
Dobândirea competenţelor profesionale şi formarea de aptitudini trebuie privite nu doar ca mijloc pentru un scop final, nobil de altfel, ci ca parte dintr-un proces continuu de creştere şi de adaptare.
În sprijinul dumneavoastră veţi avea profesori de exceptie – psihologi şi pedagogi, nu doar teoreticieni, ci şi practicieni cu experienţă, cercetători sau clinicieni, supervizori sau formatori, care vă vor ghida cu profesionalism şi vă vor stimula pentru dobândirea acelor competenţe educaţionale ce vor transcende băncile universităţii către viitoarea dumneavoastră carieră. Astfel, nu peste mult timp, veti descoperi că, mai mult decât în alte profesii, psihologia şi pedagogia vă vor defini nu doar ca profesionişti, ci şi ca oameni.
Urarea comunităţii noastre academice, urarea mea în calitate de decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei pentru voi, studenţi şi masteranzi, este pe cât de simplă, pe atât de necesară pentru a da sens alegerii dumneavoastra: să vă găsiţi vocaţia în profesia pentru care vă pregătiţi astăzi!
Comunitatea noastră academică vă salută şi vă urează succes, energie şi inspiraţie, entuziasm pentru cunoaştere şi parcurs ascendent în tot ce implică devenirea dumneavoastră profesională şi personală!
Parafrazându-l pe Henry Ford, voi spune astfel: întâlnirea de astăzi este un început. Să rămânem alături este un progres şi să colaborăm este ceea ce asigură succesul nostru. (Conf.univ.dr. Beatrice MANU, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti)
• Facultatea de Medicină Veterinară
Cu o tradiţie de 34 de ani, Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii „Spiru Haret” continuă să fie locul unde ajung cei cu adevărat pasionaţi de ştiinţele veterinare. Deşi este o facultate solicitantă, oferă nenumărate satisfacţii profesionale şi personale.
Fiecare generaţie este formată din aproximativ 50 de studenţi, care beneficiază de sprijinul unei echipe de profesori dedicaţi, gata să îi ghideze în această călătorie fascinantă.
Deschiderea oficială a început cu intonarea Imnului Academic Gaudeamus, urmat de cuvântul conducerii Universităţii şi al Facultăţii, susţinut de doamna decan prof.univ.habil. Violeta Simion.
Ceremonia a continuat cu festivitatea de premiere a celor mai merituoşi studenţi, în cadrul căreia au fost acordate premii speciale pentru un student din fiecare an de studiu, pe baza unor criterii diverse, precum: cel mai conştiincios student, cel mai dedicat student (a fost nominalizată o echipă de doi), cel mai creativ student şi altele.
Au fost prezenţi stagiari din Proiectul „Marie Skłodowska-Curie Actions”, RISE, din Thailanda, cercetătoarele Pornpassorn Chulalakssananukul(Namwan) şi Kornrawee Srichan (Kornny/Narn), şi din Columbia, prof. Jorge Luis Diaz Rodriguez.
Discursurile motivaţionale din partea profesorilor, alături de împărtăşirea experienţei acestora, au reprezentat un punct important al evenimentului.
Un an plin de succes, cunoaştere şi realizări remarcabile!
• Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
Dragi studenţi, masteranzi,
Stimaţi invitaţi şi colegi
Bun venit tuturor în spaţiul universitar al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport bazat pe tradiţia de peste 30 de ani, fondată prin competenţă, profesionalism şi succes.
Cu toţii formăm comunitatea academică a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, facultate integrată, în Universitatea Spiru Haret.
Suntem o facultate de profil vocaţional, al cărei domeniu este Ştiinţa sportul şi educaţiei fizice, domeniu care valorifică potenţialul uman, prin eforturi de formare şi emancipare, înzestrând indivizii cu competenţe profesionale deosebite.
Activitatea profesională în Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este diversă, frumoasă şi atractivă. Având un puternic profil vocaţional, cursurile din fiecare ciclu de studii, de la fiecare program sunt însuşite teoretic şi practic, formarea studentului fiind completată de practica de specialitate care se desfăşoară în unităţi şcolare, sportive, instituţii de ocrotire copii şi adulţi, unităţi speciale de educaţie, în centre de refacere şi recuperare.
Accesul la resursele de învăţare este modern, prin posibilitatea de studiu clasic şi în formă virtuală. Alternarea disciplinelor teoretice cu participarea la lecţiile practice sportive şi la cele specifice kinetoterapiei pune o amprentă interesantă şi provocatoare asupra activităţii profesionale a studentului de la facultatea noastră.
Activitatea profesională a studenţilor noştri se îmbină cu succes şi cu activitatea sportivă. Studenţii noştri au făcut parte şi fac parte din echipele naţionale, participând la Campionate mondiale, europene şi universitare.
De asemenea, cu permisiunea dumneavoastră, aduc mulţumiri conducerii Universităţii Spiru Haret care a depus şi depune toate eforturile pentru a vă asigura o pregătire profesională de excelenţă, tuturor candidaţilor şi părinţilor acestora, pentru încrederea pe care ne-au acordat-o.
Sperăm că veţi fi bucuroşi şi fericiţi la finalul studiilor şi vă veţi alătura zecilor de mii de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret .
Nu uitaţi să vă distraţi, să vă bucuraţi de anii de studenţie care, oricât am vrea, nu se mai întorc.
Vă urez să deveniţi ceea ce vă doriţi şi să fiţi împliniţi în comunitatea academică din Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din Universitatea Spiru Haret.
Fiţi mândri că sunteţi studenţi haretişti.
Vă doresc un AN UNIVERSITAR cu sănătate şi realizări profesionale! (Conf. univ. dr. Marilena COJOCARU, decanul Facultăţiide Educaţie Fizică şi Sport)
• Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Administrative Bucureşti
„Astăzi, marcăm începutul unui an universitar plin de noi oportunităţi, provocări şi visuri ambiţioase! Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Administrative Bucureşti din cadrul Universităţii Spiru Haret şi-a deschis porţile pentru viitorii jurişti sau specialişti în domeniul administraţiei publice centrale şi locale”, a spus, printre altele, conf.univ.dr. Marian Ilie, decanul Facultăţii.
„Studenţii noştri sunt pregătiţi să pătrundă în lumea legilor şi a administraţiei, să descopere puterea dreptăţii şi să înveţe cum să contribuie la bunul mers al comunităţilor.
Cu sprijinul profesorilor dedicaţi şi prin experienţe practice care îmbină teoria cu realitatea, tinerii noştri viitori profesionişti sunt încurajaţi să-şi dezvolte curajul, raţiunea şi dorinţa de a aduce schimbare.
Dragi studenţi, vă urăm un an universitar de neuitat! Plin de curiozitate, perseverenţă şi descoperiri noi!”