Chiar dacă anul universitar 2020-2021 s-a deschis online, profesorii şi studenţii de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei din Bucureşti a Universităţii Spiru Haret şi-au transmis gânduri pline de speranţă şi încredere! Programele de Licenţă şi Masterat de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei au devenit de-a lungul timpului un punct de referinţă a ofertei educaţionale haretiste, formând specialişti recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional.
Lect.univ.dr. Simona Marica, membru în Consiliul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei, le-a transmis studenţilor: „Bine aţi venit la noi, mai ales bobocilor! Şi vă asigur, chiar dacă este un an atipic şi dificil, o să facem tot ceea ce ne stă în putinţă ca să ne simţiţi şi să vă fim aproape, să facem ce ştim noi mai bine, adică să vă învăţăm şi să vă formăm ca profesionişti. Echipa noastră de profesori este excepţională. O dată, pentru că suntem practicieni, majoritatea. Ştiţi acea vorbă nedreaptă cum că „acela care nu ştie predă”. La noi nu se aplică! Sunt psihologi cercetători, psihologi clinicieni, psihologi terapeuţi. Vă vom vorbi nu doar din cărţi, ci din practică. Apoi, suntem o echipă încă tânără. Suficient de tânără pentru a nu fi blazaţi, dar suficient de experimentaţi pentru ca să avem ce să vă transmitem din experienţa noastră profesională şi de viaţă. Şi foarte, foarte important este că suntem pasionaţi, suntem implicaţi şi ne pasă de voi. Deci, bine aţi venit!
Robert Lunga, student anul III, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei: „Ca student la Universitatea Spiru Haret, în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei, dobândim calităţi şi experienţe care ne vor ajuta foarte mult în cariera de psihologi de mai târziu. Despre stagiile de practică, primul lucru pe care trebuie să-l amintim este diversitatea lor. Putem să alegem între ARPI, IRPI, care sunt asociaţii din România care se ocupă de psihologie integrativă, sunt diverse cabinete individuale în care putem să mergem să facem practică cu profesionişti adevăraţi. Despre platforma Blackboard pot spune că ne-a susţinut activitatea, mai ales în perioada aceasta care a fost destul de grea, ne-a permis o comunicare foarte bună cu profesorii, evaluările au fost făcute exclusiv online, am fost notaţi online, totul
s-a întâmplat online şi a fost foarte interactiv. Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei oferă o gamă largă de domenii în care putem activa. Putem porni de la Psihologia organizaţională, Psihologia muncii, să ne ocupăm de recrutare, putem lucra într-un cabinet particular, poate chiar al nostru…ar fi o experienţă minunată. De asemenea, putem să lucrăm în şcoli, putem să lucrăm în spitale ca psihologi, să susţinem moralul pacienţilor şi să ajutăm la reintegrarea lor în societate. Pentru cei cărora le place uniforma, putem să ne îndreptăm şi către Psihologie aplicată securitate naţională şi Psihologie judiciară, să ajutăm la crearea unei comunităţi mai bune.
Diana Mihaela Lunga, student anul III, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei: „Eu am ales Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei din cadrul Universităţii Spiru Haret pentru că la fel cu alţi mulţi tineri pornim la drum cu gândul de a ne cunoaşte personal, pentru dezvoltarea personală, pentru ca apoi să-i putem ajuta pe ceilalţi
Tudor Dîrvăreanu, student anul III, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei: „Am ales această facultate din pasiune. Este o a doua facultate pentru mine în cadrul aceleiaşi universităţi, Universitatea Spiru Haret. Am ales Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele educaţiei tocmai pentru a ajuta pe viitor persoane care se confrunta cu depresii, din ce în ce mai des întâlnite şi mai severe. Am ales să-mi continui şi studiile masterale la Universitatea Spiru Haret pentru a putea profesa şi a ajunge o persoană de succes.