Florin Sebastian Piscociu, absolvent al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti, promoţia 2020, îşi doreşte să urmeze studii masterale şi doctorale în Neuroştiinţe. A lucrat anterior în televiziune, este interesat de artă, mare iubitor al celei de-a şaptea arte. Îi place muzica care reuşeşte să transmită emoţii şi sentimente care sunt noi, inedite. Ascultă coloane sonore ale filmelor, rock, muzică electronică. Ar reexperimenta cu plăcere şi acum emoţia pe care o transmit cei de la Arcade Fire – Wake Up, dar şi multe alte melodii ale unor artişti ca The Black Angels, Arctic Monekys etc.
Antrenarea anumitor comportamente, dezirabile pentru a îmbunătăţi simţitor capacităţile propriului sistem psihic, pe care le-a învăţat pe parcursul anilor de studii, este printre instrumentele care l-au ajutat foarte mult în viaţa profesională şi care deja îşi arată rezultatele.
„Sunt foarte multe descoperiri ale ştiinţei în ceea ce priveşte modul de a învăţa, de a (re)acţiona, pe care le-am descoperit în facultate, pe care le-am aplicat şi care au dat rezultate deosebite.”
O zi „şablon” din viaţa sa de student arată aşa: „Dimineaţa mă trezesc şi recitesc materia din acea zi. Merg la cursuri, particip la seminarii, unde învăţ cât pot de mult din experienţa profesorilor, iar după ore mă relaxez, mă pun la curent cu ultimele dezvoltări ale ştiinţei. îmi fac exerciţiile fizice zilnice şi îmi închei ziua urmărind un film sau un documentar bun.” Mai spune că: primul lucru pe care îl face dimineaţa este să îşi adune gândurile, să se concentreze pe ce are de făcut în ziua respectivă şi să se lanseze în aventura zilnică care se numeşte VIAŢA SA.
Pentru haretiştii din prezent, are următorul sfat: „Implicaţi-vă activ în viaţa universităţii, fiţi factori ai schimbării, fiţi cei care urmăresc progresul întotdeauna, dar mai ales pregătiţi-vă la cel mai înalt nivel posibil pentru fiecare dintre voi. Deja se simte în societate nevoia unei schimbări care să aducă mult căutata ieşire din cercul mediocrităţii şi indiferenţei, care se poate face doar căutând neîncetat să aduci schimbări, ajustări, îmbunătăţiri ale domeniului în care activezi şi ale societăţii.”