La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti a fost cultivată, de-a lungul timpului, o relaţie specială, dincolo de relaţia instituţională: student-profesor.
Teofila Rădean este licenţiată şi a luat decizia ca masterul să îl continue la a Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti. Ea spune că vocaţia de educator a profesorilor şi fiecare vorbă în parte spusă într-un cadru atât de cald a determinat-o să aleagă să profeseze în acest domeniu. „Profesorii au văzut în mine ceea ce eu nu am văzut”, spune Teofila. Pe lângă formarea profesională, crede că a învăţat de la profesorii săi cum să privească oamenii din spatele cuvintelor, din spatele măştilor, de a-i privi în ochi şi de a le descoperi sufletul.
Lector universitar doctor Simona Marica, „Profa Zen”, conform titlului pe care l-a primit de la studenţii săi la finalul unui an universitar, când a şi primit o diplomă în acest sens, crede că „răbdarea şi energia vin odată cu vocaţia de profesor”.
Florina Tărnaru este studentă la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept. Ea spune că încă de la început a simţit că studenţii şi profesorii chiar sunt o ECHIPĂ. Acesta a fost şi motivul principal pentru care a ales Universitatea Spiru Haret. „În timpul anilor de studenţie am învăţat să am curajul să mă exprim liber, fără teama că aş putea fi mustrată; mă bucur că studenţii sunt încurajaţi să se exprime liber”, spune Florina.
La rândul său, conf. univ. dr. Roxana Păun, profesor care a coordonat generaţii de studenţi haretişti la Drept, consideră că aceştia au învăţat-o să îşi schimbe, să îşi îmbunătăţească permanent modul de prezentare de curs.
Mulţi dintre studenţii Facultăţii de Medicină Veterinară au ales să se pregătească pentru profesia de medic veterinar şi au luat decizia de a se înscrie la această facultate după ce au interacţionat, în calitate de posesor al unor animale de companie cu care au ajuns la clinica facultăţii. Este cazul şi studentei Andreea Alupoaie.
Andreea spune că, pe lângă cunoştinţele teoretice acumulate în facultate, a învăţat să pună o branulă, să administreze un tratament sau să facă un vaccin şi chiar a avut posibilitatea de a asista la intervenţii chirurgicale. „Un alt atu al facultăţii îl reprezintă programele ERASMUS, care se desfăşoară în fiecare an, sunt proiectele de mare anvergură, proiecte internaţionale la care am avut onoarea de a participa şi eu, chiar în Columbia”, spune Andreea.
Lector universitar doctor Paul Georgescu, şef de lucrări la Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea Spiru Haret, spune că de-a lungul timpului a învăţat de la studenţi să înţeleagă mai bine lucrurile. „Îmi doresc ca studenţii, viitorii mei colegi, să plece cu un bagaj de cunoştinţe care să le permită să dezvolte această frumoasă profesie”.
Diana Fănaru este studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea Spiru Haret, dar este şi sportivă de performanţă, handbalistă, legitimată la CSM Bucureşti. Îşi aminteşte cu emoţie prima zi din viaţa de student, mai ales că şi tatăl ei a absolvit aceeaşi facultate şi îi povestea despre această experienţă în copilărie. „La Universitatea Spiru Haret este încurajată performanţa şi poţi îmbina cu succes timpul alocat studiului cu cel pentru antrenamente şi competiţii. Sunt convinsă că toţi cei care au terminat această facultate sau vor absolvi sunt cei care şi-au îndeplinit visul.”, spune Diana. De asemenea, crede că în anii de facultate a devenit mult mai responsabilă, iar Universitatea Spiru Haret te pregăteşte pentru viaţă şi te ajută să te formezi din punct de vedere profesional.
La rândul său, prof. univ. dr. Adin Cojocaru, cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi preşedintele Federaţiei Române de Volei, aminteşte cu drag despre performanţele sportive ale studenţilor haretişti la Campionatul Naţional Universitar. „Am învăţat mereu ceva de la generaţiile de studenţi cu care am lucrat. Cred că, şi peste 30 ani, absovenţii haretişti vor fi oameni de succes”.