Conferinţă interactivă în cadrul proiectului
„Viitor Oltenia-Competenţele VIITORului pentru studenţi din Sud- Vest OLTENIA
• Se organizează conferinţă interactivă de informare şi conştientizare în rândul studenţilor de la programul de studii universitare de licenţă Contabilitate şi Informatică de Gestiune
Universitatea „Spiru Haret” prin Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova în calitate de Beneficiar anunţă organizarea conferinţei interactive de informare şi conştientizare a studenţilor de la programul de studii universitare de licenţă CONTABILITATE ŞI INFORMATICĂ DE GESTIUNE, în cadrul proiectului „Viitor Oltenia-Competenţele VIITORului pentru studenţi din Sud- Vest OLTENIA”.
Conferinţa va avea loc în data de 27 martie 2025, la sala 02 din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova, str. Brazda lui Novac nr. 4, începând cu ora 14, sau accesând link-ul https://zoom.us/meeting/ register/E2XfmAIMRA-IEJqpOq59kw ID 983 4665 9554
Informaţii suplimentare puteţi obţine la: 0723.151.068 Ilie George Dragoş – expert campanie, e-mail: viitoroltenia@spiruharet.ro sau la sediul Facultăţii din str. Vasile Conta nr.4, Craiova.
DERULARE CAMPANIE DE INFORMARE ŞI CONŞTIENTIZARE ÎN RÂNDUL STUDENŢILOR
Program: „Programul Educaţie şi Ocupare“
Obiectiv de politică: O Europă mai socială
Prioritate: P7. Creşterea calităţii ofertei de educaţie si formare profesională pentru asigurarea echităţii sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieţei muncii şi la provocările inovării şi progresului tehnologic
Obiectiv specific: ESO4.5 Îmbunătăţirea calităţii, a caracterului incluziv, a eficacităţii şi a relevanţei sistemelor de educaţie şi formare pentru piaţa muncii, inclusiv prin validarea învăţării non-formale şi informale, pentru a sprijini dobândirea de competenţe-cheie, inclusiv de competenţe de antreprenoriat şi digitale, precum şi prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală şi a sistemelor de ucenicie
Fond: Fondul Social European+
Operaţiune: Promovarea dezvoltării programelor de studii terţiare de înaltă calitate, flexibile şi corelate cu cerinţele pieţei muncii
Titlul proiectului: „Viitor Oltenia-Competenţele VIITORului pentru studenţi din Sud-Vest OLTENIA”
Cod proiect: 312549
Contract de finanţare: G2024-86160/27.11.2024
Beneficiar: Universitatea „Spiru Haret”
Data începerii 01.12.2024 / Data finalizării 30.09.2026
Valoare totală eligibilă 4.930.659,98 lei din care asistenţă financiară nerambursabilă 4.858.334,76 lei din FSE+
Universitatea „Spiru Haret” prin Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova în calitate de Beneficiar anunţă derularea unei campanii de informare şi conştientizare a studenţilor în cadrul proiectului „Viitor Oltenia-Competenţele VIITORului pentru studenţi din Sud-Vest OLTENIA”. Campania de informare se va realiza, atât fizic cât şi online, în rândul studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova.
Obiectivul general al proiectului constă în alinierea programelor de practică oferite de Universitatea „Spiru Haret” (Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative, Craiova) la cerinţele pieţei muncii, pregătind 252 studenţi cu competenţe profesionale şi abilităţi practice esenţiale, inclusiv competenţe digitale şi de management al mediului şi dezvoltării durabile, pentru a sprijini o tranziţie lină către piaţa muncii şi pentru a contribui la îmbunătăţirea calităţii învăţământului superior şi a relevanţei acestuia. Activităţile şi rezultatele estimate ale proiectului au un impact major şi de lungă durată asupra GT şi vizează adaptarea studenţilor la cerinţele pieţei muncii şi facilitarea inserţiei acestora pe piaţa muncii.
Campania are drept scop informarea, selecţia şi monitorizarea grupului ţintă. O campanie de informare şi conştientizare privind stagiile de practică aduce un plus semnificativ prin sporirea angajamentului studenţilor în programele de practică şi motivarea lor pentru dezvoltarea abilităţilor practice. De asemenea, îmbunătăţeşte adaptabilitatea studenţilor la cerinţele locurilor de muncă actuale, pregătindu-i pentru o tranziţie mai eficientă de la mediul academic la cel profesional, asigurând relevanţa sistemului de învăţământ superior pentru piaţa muncii, contribuind astfel la îndeplinirea OS ESO4.5 al PEO.
Campania se va derula la nivelul facultăţii şi are ca scop informarea transparentă şi nediscriminatorie a potenţialilor candidaţi la proiect cu privire la importanţa participării la programe de învăţare la locul de muncă (stagii de practică) şi la activităţi de informare /educaţionale/formare- sprijin în vederea integrării studenţilor pe piaţa muncii dar şi corelării sistemului de învăţământ superior cu nevoile pieţei muncii. Campania de informare va acoperi minim 300 de studenţi
Derularea campaniei de informare presupune promovare pe canalele online: prin intermediul unei pagini dedicate proiectului pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, bannere online pentru postarea pe diverse site-uri partenere, newsletter cu informaţii şi comunicate/anunţuri; Organizarea şi desfăşurarea a 14 conferinţe interactive de informare şi conştientizare în format hibrid (faţă în faţă şi online sincron via Platforma de e-Learning prin aplicaţia de video-conferinţă integrată), 7 conferinţe/an, câte una pentru fiecare program de studii, de unde vor fi selectaţi cei 252 studenţi ISCED 6-7 înmatriculaţi.
În primul an de implementare, campania se va concentra în special pe studenţii aflaţi în ultimii ani de studiu, astfel încât aceştia să poată beneficia de activităţi. În timpul sesiunilor de informare şi conştientizare, se vor prezenta obiectivele şi principalele activităţi ale proiectului, perioada de desfăşurare conform calendarului, GT vizat de proiect şi, cel mai important, se vor evidenţia beneficiile implicate de participarea la activităţile proiectului cu un accent deosebit pe importanţa implicării in activităţile care pregătesc studenţii pentru intrarea pe piaţa muncii. În cadrul acestor sesiuni, se vor discuta aspecte legate de semnificaţia programelor de învăţare la locul de muncă şi a dezvoltării abilităţilor practice, aspecte esenţiale pentru absolvenţii viitori. De asemenea, se va sublinia importanţa rolului pe care îl au stagiile de practică realizate în cadrul programului de studii, acestea reprezentând puncte de referinţă în procesul de acumulare, consolidare şi actualizare a competenţelor, adaptate nevoilor pieţei muncii. Tematica conferinţelor va viza inclusiv principiile orizontale: egalitatea de şanse şi nediscriminarea privind accesul la educaţie.
Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 252 de studenţi ISCED 6-7, cu vârste între 18 şi 35 de ani, înmatriculaţi în Universitatea „Spiru Haret” – Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova (jud. Dolj, regiunea SVO). Proiectul urmăreşte principiul egalităţii de gen şi şanse, nediscriminării şi accesibilităţii pentru toate categoriile de persoane inclusiv persoanele cu dizabilităţi.
Informaţii suplimentare puteţi obţine la: 0723.151.068 Ilie George Dragoş – expert campanie, e-mail: viitoroltenia@spiruharet.ro sau la sediul Facultăţii din str. Vasile Conta nr.4 Craiova.
Website: https://mfe.gov.ro/peo-21-27/ www.viitoroltenia.spiruharet.ro