Centrul de Consiliere Şi Orientare în Carieră
Contact: dvm Raluca Zvorăşteanu, Consilier dezvoltare personală, NLP Coach
raluca.zvorasteanu@spiruharet.ro
Ştiaţi că orientarea în carieră este extrem de importantă în viaţa academică a studenţilor, deoarece îi ajută să-şi exploreze opţiunile de dezvoltare în carieră, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale şi să-şi pregătească planul pentru viaţa postuniversitară? Studenţii Facultăţii de Medicină Veterinară sunt invitaţi să treacă pragul Centrului de Consiliere şi de Orientare în Carieră din facultate. Departamentul de orientare în carieră oferă studenţilor posibilitatea de a primi consiliere/coaching pentru a-şi identifica interesele, abilităţile şi valorile în legătură cu cariera lor viitoare. Această consiliere poate să fie deosebit de benefică în crearea unui plan personalizat pentru dezvoltarea profesională a fiecărui student.
Coaching pentru dezvoltarea abilităţilor – studenţii învaţă să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a reuşi în mediul profesional, cum ar fi abilităţile de comunicare, leadership, gândire critică,gestionarea emoţiilor şi altele.
De asemenea, se organizează workshop-uri şi seminarii care acoperă o gamă largă de subiecte, cum ar fi tehnicile de căutare a locurilor de muncă, elaborarea unui CV eficient, pregătirea pentru interviuri, networking şi alte abilităţi esenţiale pentru reuşita în carieră.
Sunt aşteptaţi să se alăture studenţii din anii I – VI de la Facultatea de Medicină Veterinară – Universitatea „Spiru Haret”!
• Limbajul nonverbal
Limbajul nonverbal joacă un rol crucial în interacţiunea la locul de muncă şi in mediul academic!
Gesturile, expresiile faciale şi postura pot transmite informaţii suplimentare sau pot evidenţia anumite aspecte ale comunicării verbale!
La locul de muncă, acesta poate contribui la stabilirea unei comunicări eficiente, la formarea unei atmosfere de echipă şi la interpretarea corespunzătoare a intenţiilor colegilor sau a liderilor.
In mediul universitar, limbajul nonverbal poate ajuta la înţelegerea mai profundă a materialului didactic, la stabilirea unei conexiuni mai bune între elevi şi profesori şi la gestionarea relaţiilor sociale!
• Tipuri de inteligenţă
Ştiaţi că recunoaşterea şi cultivarea diverselor tipuri de inteligenţă pot ajuta studenţii să abordeze materiile din perspective diferite, să îşi descopere talentele şi să îşi maximizeze potenţialul în contextul academic?
• Inteligenţa verbală-lingvistică: esenţială pentru redactarea lucrărilor, şi înţelegerea cursurilor.
• Inteligenţa logică-matematică: dezvoltă gândirea critica şi analitica.
• Inteligenţa spaţială: poate facilita înţelegerea şi reţinerea informaţiilor.
• Inteligenţa muzicală: poate facilita înţelegerea conceptelor muzicale sau expresia creativă.
• Inteligenţa corporal-kinestezică: Utilă pentru activităţi sportive sau alte discipline care implică coordonare motorie şi înţelegerea corpului.
• Inteligenţa interpersonală: Esenţială în interacţiunile sociale, colaborare, lucrul în echipă şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare cu colegii şi profesorii.
• Inteligenţa intrapersonală: Contribuie la dezvoltarea auto-cunoaşterii, gestionarea eficientă a timpului, stabilirea obiectivelor personale şi gestionarea stresului în timpul perioadelor academice solicitante.
Dacă doriţi sa va descoperiţi tipurile de inteligenta şi sa învăţaţi le sa accesaţi şi gestionaţi, va aşteptăm la Seminar!