• Seminar
„EMPATIE ŞI SPECII; ÎNŢELEGEREA TRAUMEI ŞI ABUZULUI LA OM ŞI ANIMAL”
Miercuri, 20 noiembrie, de la ora 14, studenţii din Facultatea de Medicină Veterinară – Universitatea SPIRU HARET sunt invitaţi la seminarul „ Empatie şi specii; înţelegerea traumei şi abuzului la om şi animal”, susţinut de doamna Elena Sandu, psiholog clinician si psihoterapeut din cadrul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră USH !
Elena SANDU este psiholog clinician şi psihoterapeut analitic jungian, doctorand în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii, Academia Română, tutore specialist la „Metodologia cercetării psihologice” în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti, profesor de „Psihologie medicală” şi de „Sociologie şi antropologie” la Colegiul Universitar „Spiru Haret”, domeniul „Sănătate şi Asistenţă Pedagogică”. Pe parcursul activităţii sale profesionale a lucrat ca psiholog clinician în Clinica de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a evaluat şi consiliat pacienţii, familiile acestora şi membri ai personalului medico-sanitar în situaţii de traumă, pierdere, adaptare, boală psihică, doliu, de recuperare şi de menţinere a sănătăţii mintale şi ca psiholog clinician şi consilier vocaţional şi de orientare în carieră la Centrul de Consiliere şi Orientare In Carieră al Universităţii „Spiru Haret”, unde evaluează şi consiliază studenţi, elevi şi cadre didactice pentru problematici de natură socio-emoţională, comportamentală şi educaţională. Experienţa sa practică de evaluare clinică şi psihoterapie acoperă o varietate de teme printre care: abuz, traumă, pierderi semnificative, doliu, boală psihică, mecanisme de funcţionare defectuoase, blocaje emoţionale, disfuncţii comportamentale, stres şi disfuncţii ale vieţii cotidiene, mecanisme şi strategii de coping şi adaptare la experienţele personale şi la schimbările generate de mediu şi viaţă.
• Clinica Facultăţii de Medicină Veterinară
Pleci cu animalul de companie în vacanţă?
Clinica Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii Spiru Haret lansează o nouă campanie de analize: testarea coproparazitologică la câine şi la pisică.
De asemenea, campania de testare pentru leishmanioză desfăşurată în cadrul proiectului „Non-invasive volatiles test for canine leishmaniasis diagnosis” se desfăşoară până pe 2 decembrie. Metoda de analiză – „imunofluorescenţă indirectă” – este una superioară analizei cu ajutorul testelor rapide şi este recunoscută la nivel european ca fiind o metodă „gold standard”.
Costul analizelor este cel mai mic de pe piaţă, iar analiza şi interpretarea rezultatelor se face de către cadre didactice cu competenţă în domeniu.