Marţi, 21 noiembrie 2023, (17:00 – 19:00)
(Înscriere GRATUITĂ)
Universitatea Spiru Haret organizează, în calitate de partener al Proiectului finanţat de UE „FACILITATE-AI: Linii directoare pentru facilitarea învăţării Inteligenţei Artificiale (IA) de către elevii şcolilor din clasele 7-12”, evenimentul „FACILITATE-AI _Mini Conferinţă, în cadrul căruia participanţii vor fi informaţi despre obiectivele şi rezultatele proiectului.
Sunt invitaţi să participe profesori, formatori de profesori, factori de decizie în domeniul educaţiei, părinţi, manageri de şcoli, cadre universitare, funcţionari ai autorităţilor publice şi alţi asociaţi din domeniul educaţiei şcolare şi al tehnologiei.
Sunteţi invitat să vă exprimaţi interesul de a participa la Mini Conferinţa FACILITATE-AI organizată de Universitatea Spiru Haret, partener al Proiectului finanţat de UE „FACILITATE-AI: Linii directoare pentru facilitarea învăţării Inteligenţei Artificiale (IA) de către elevii şcolilor din clasele 7-12”, unde veţi avea ocazia să fiţi informaţi despre obiectivele şi rezultatele proiectului.
Proiectul FACILITATE AI este un proiect Erasmus+, cofinanţat de Comisia Europeană, care a stabilit o metodologie care dă putere educatorilor să înţeleagă şi să încorporeze eficient inteligenţa artificială în învăţarea de zi cu zi, aliniindu-se la cadrele de competenţe digitale şi încurajând abilităţile de rezolvare a problemelor, atât la profesori, cât şi la elevi. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.facilitate-ai.eu al proiectului.
Conferinţa este dedicată familiarizării părţilor interesate cu scopurile şi obiectivele cheie ale proiectului şi pentru a prezenta rezultatele proiectului FACILITATE-AI. Organizatorii se bazează pe implicarea activă a participanţilor pentru a utiliza rezultatele proiectului. În calitate de profesori, formatori de profesori, factori de decizie în domeniul educaţiei, părinţi, tineri cursanţi, conducători de şcoli, personal şcolar, cadre universitare, funcţionari ai autorităţilor publice şi alţi asociaţi din domeniul educaţiei şcolare şi tehnologiei, sunteţi bineveniţi să participaţi la acest eveniment şi noi va prezenta rezultatele: Ghid de predare AI pentru profesori care facilitează învăţarea elevilor din clasele 7-12, Planuri de învăţare şi creativitate pentru AI, Curs de formare pentru profesori Facilitatori de învăţare în educaţia AI-STEAME+, Mediu dinamic de învăţare online cu OER pe AI în discipline şcolare interdisciplinare SEAME+,Observatorul AI-Education. Recomandări de politici
Participanţii vor fi solicitaţi să folosească cele de mai sus pentru dezvoltarea lor personală şi profesională şi să acţioneze ca potenţiali promotori şi multiplicatori.
Aşadar, sunteţi aşteptaţi pe 21 noiembrie 2023, 17:00 – 19:00, la sediul Universităţii Spiru Haret: Sector 3, Bucureşti, Ion Ghica nr. 13, etaj 2, Sala Spiru Haret.
Link pentru apel video: https://meet.google.com/dxd-asjf-xng
Limba conferinţei: engleză
AGENDA conferinţei: • Prezentarea proiectului FACILITATE-AI • Prezentarea rezultatelor proiectului• Lecţii învăţate din dezvoltări şi implementări • Prezentări ale celor mai bune practici de utilizare de către educatorii şcolari • Demonstrarea şi familiarizarea participanţilor cu mediul de învăţare online care prezintă instrumentele/ OER-uri/ modulele care fac parte din acesta • Prezentare generală a instruirii• Recomandări de politici şi feedback din partea participanţilor • Discuţii, concluzii şi reflecţii
Până la sfârşitul evenimentului, participanţii vor completa un formular de evaluare care va include întrebări deschise şi închise despre rezultatele proiectului şi evenimentul multiplicator. Rezultatele vor fi apoi analizate pentru a le permite partenerilor de proiect să aibă o imagine de ansamblu mai bună în fiecare ţară parteneră a impactului asupra problemelor care vor fi supuse evaluării şi pentru referinţă pentru retuşurile finale ale Recomandărilor de Politică Blueprint. „FACILITATE-AI: Linii directoare pentru facilitarea învăţării inteligenţei artificiale (AI) de către elevii şcolilor din clasele 7-12” este un proiect de parteneriat strategic Erasmus+ coordonat de Cyprus Math Society cu nouă organizaţii şi şcoli partenere din şase ţări: Cipru, Bulgaria, Portugalia, România, Italia şi Grecia şi este cofinanţat de Comisia Europeană.
Participarea la conferinţă este GRATUITĂ. Vor fi acordate certificate de participare tuturor participanţilor.
Persoanele interesate pot aplica la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/ 1FAIpQLScdbKSbNCgQZW09EBZw_6cpnTGUAW4U4-qAJqkyUxIRDt1LJQ/viewform până la 06 noiembrie 2023 cel târziu.
Confirmarea finală a participării va fi trimisă solicitanţilor interesaţi până la 07 noiembrie 2023.
*Cofinanţarea internaţională este disponibilă pentru un număr limitat de participanţi (naţionali şi străini).
Numărul de participanţi online este nelimitat, la link-ul de acces menţionat mai sus
Accesul la cofinanţare va fi acordat pe baza criteriilor din Formularul de înregistrare, pe principiul primul venit, primul servit.