Într-una dintre ultimele seri calde ale acestei toamne, pe Calea Victoriei, lumea se grăbea spre o adresă ce părea că atrage ca un magnet. În spaţiul expoziţional Sala Victoria Ballrom, pe 20 noiembrie 2019 a avut loc vernisajul expoziţiei Amprente, a pictoriţei Emilia Marinescu. Introducerea în tema expoziţională a făcut-o cu acurateţe criticul de artă Marius Tiţa. A mai luat cuvântul directoarea Şcolii Gimnaziale Ion Vişoiu din Chitila, Ştefania Duminică, care a împărtăşit tainele vechiului cerc de pictură din instituţia de învăţământ pe care o conduce, coordonat de doamna Mariana Badea, din care s-au ridicat nume importante de artişti plastici actuali din România.
Născută la 11 octombrie 1984 în Bucureşti, Emilia Marinescu a urmat studii universitare şi postuniversitare juridice, apoi, dorind să îşi schimbe cariera şi domeniul în care evoluează, între anii 2004-2008 urmează studii universitare de arte plastice, la clasa profesorilor Horea Paştina şi Vladimir Zamfirescu. Lucrează asiduu şi expune lucrări în ţară şi străinătate. Devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP).Dorind să se docu-menteze la faţa locului, artista efectuează călătorii de studiu în Italia, Turcia, SUA, Portugalia, Africa de Sud şi Indonezia şi participă la workshopuri de pictură, precum Arcus- România, Chitila-România, Lisabona-Portugalia, Viena-Austria. De-a lungul carierei sale primeşte nume-roase premii şi distincţii, precum: Trofeul Vera World Fine Art Festival (Portugalia; 2014; ediţia a 7-a, premiul festivalului pentru cea mai bună tehnică artistică), devenind apoi şi Delegat al Comisiei UNESCO România la Lisabona, în acelaşi an. Are numeroase lucrări în colecţii particulare din România, ţări din Africa, Franţa, Germania, SUA, Italia, Rusia, Portugalia, Austria.
Emilia Marinescu se impune pe piaţa de artă contemporană cu o temă preferată încă din copilărie: caii. Pasionată de portret, de cai, de peisajele terestre şi acvatice, de misterul veneţian, de experienţa africană, inspirată de forme şi culori, artista pictează peste 250 de tablouri, în ultimii zece ani ai activităţii sale. De data aceasta, 50 de lucrări de pictură şi grafică au fost expuse la Victora Ballroom Bucureşti. Expoziţia Amprente stă pe simeze până pe data de 5 decembrie 2019. În cadrul evenimentului a avut loc şi o prezentare de familiarizare a celor mici cu istoria artei şi o lecţie deschisă de iniţiere în tehnicile picturii. Parteneri ai evenimentului au mai fost: Şcoala Ion Vişoiu, Fundaţia Preţuieşte Clipa, Asociaţia Sgrafitto şi Media 10.
Dacă timpul vă permite, puteţi urca până la Victoria Ballrom de pe Calea Victoriei, să vă bucuraţi de o călătorie magică şi de o purificare spirituală prin forme şi culoare… ( George V. GRIGORE)