Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează în perioada 11-12 octombrie cea de-a 3-a ediţie a iniţiativei #Erasmus Days. Acest eveniment comunică marca Erasmus+ şi vorbeşte despre rezultatele proiectelor desfăşurate sub această umbrelă cu scopul de la face cunoscute cetăţenilor, comunităţii, profesioniştilor şi factorilor de decizie politică.
Biroul Erasmus+ al Universităţii Spiru Haret se alătură acestui eveniment şi organizează vineri, 11 octombrie, în intervalul orar 11-13, la sediul Facultăţii de Inginerie şi Informatică, Didactica, strada Fabricii nr. 46G, un seminar de prezentare a programului Erasmus+ la care sunt invitaţi, atât studenţii, cât şi profesorii Universităţii.
Studenţi care au avut şansa să beneficieze de mobilităţile Erasmus şi să studieze un semestru sau chiar un an în străinătate ne vor spune ce a însemnat această experienţă pentru ei şi cât de mult i-a influenţat contactul cu o altă cultură, cu studenţii şi cu mediul universitar din alte ţări europene. De asemenea, studenţi care au beneficiat de stagii de practică ne vor spune cât de greu sau cât de uşor le-a fost să se acomodeze cu mediul de lucru din străinătate şi cât de utilă li se pare experienţa practică dobândită acolo. Nici profesorii care au profitat din plin de mobilităţile de predare oferite în cadrul Universităţii Spiru Haret nu se vor lăsa mai prejos şi ne vor împărtăşi experienţele lor.
Sâmbătă, 12 octombrie, în cadrul celei de-a doua activităţi organizate sub egida #Erasmus Days, studenţii străini care beneficiază de mobilităţi Erasmus în cadrul Universităţii Spiru Haret sunt invitaţi într-o aventură. Activitatea City Game: Old Town Secrets se adresează studenţilor Erasmus Incoming pe care îi provoacă să descopere tainele oraşului Bucureşti într-un mod distractiv, palpitant şi educativ. Aflaţi la începutul stagiului Erasmus, studenţii sunt invitaţi să participe la un joc interactiv de explorare a oraşului care îi va ajuta să se acomodeze şi să se orienteze mai uşor în noul mediu. În echipe mixte, formate din un student străin şi un coleg român de la aceeaşi facultate, participanţii vor accesa o aplicaţie pentru telefonul mobil şi vor parcurge un anumit traseu pe baza poveştilor şi indiciilor pe care trebuie să le găsească răspunzând la întrebări bazate pe prezenţa lor fizică într-un anumit loc. Identificarea răspunsului le va permite să deblocheze povestea care le va oferi informaţii despre acel loc precum şi coordonatele următoarei destinaţii. Descoperirea oraşului printr-un astfel de joc interactiv va spori încrederea în sine a participanţilor prin stimularea abilităţilor de orientare şi comunicare hrănind, în acelaşi timp, curiozitatea şi setea de cunoaştere prin oferirea de informaţii culturale într-un stil inedit şi amuzant. (Oana POPESCU)