Sesiune informativă online:
Parteneriate de cooperare Erasmus+ în domeniul educației și formării și tineretului
Participați la această sesiune de informare pe 31 ianuarie, între orele 14:30 și 17:30 CET, despre Parteneriatele de cooperare Erasmus+ în domeniul educației și formării și tineretului – prezentată de ONG-urile europene.
În această sesiune veți afla tot ce trebuie să știți despre acțiune, prioritățile politicii, procedura de aplicare, criteriile de eligibilitate și de atribuire și aspectele financiare ale finanțării. Organizațiile active în domeniul educației, formării și tineretului, care intenționează să aplice în calitate de „ONG european” la acest apel, sunt invitate să urmeze această sesiune. Evenimentul va fi disponibil doar prin streaming web.
Mai multe informații despre acțiune pot fi găsite în Ghidul programului Erasmus+ – secțiunea „Parteneriat de cooperare”, disponibil în toate limbile oficiale ale UE.
______________________________________________________________________________
Vrei să fii ambasaDOR
de învățare?
Bun venit pe scena învățării!
Hai și tu pe scena celor care au simțit emoțiile din proiectele europene de învățare. A celor care au fost voluntari, care au făcut practică într-o altă țară, care au studiat acolo. O scenă a profesorilor care învață de la alți profesori, a elevilor entuziasmați de ceea ce au descoperit, a lucrătorilor de tineret care cresc inițiative. O scenă cu emoții, cu informații, cu încredere, cu inspirație, cu acțiune. Hai în scenă, dacă te regăsești în ce ai citit.
Vrei să fii ambasador?
Cine suntem noi?
ANPCDEFP, Agenția cu acronim complicat care gestionează Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate în România
Ce căutăm?
Ambasadori de învățare: elevi, profesori, lucrători de tineret, studenți, voluntari. Oameni care au trăit direct experiența unui proiect european, care simt că așa au învățat și au crescut. Oameni dornici să dea mai departe povestea lor, împreună cu informații despre programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.
De ce o rețea de ambasadori?
Pentru că vrem ca oportunitățile programelor europene să ajungă la cât mai mulți oameni. Pentru că poveștile celor care au fost implicați în proiecte sunt autentice, pot inspira și motiva.
De ce să fii ambasador?
Răspunsul la această întrebare tu îl știi. Noi doar sperăm că e legat de faptul că și tu crezi în învățare, în valorile europene, în bucuria de a descoperi culturi și perspective și în responsabilitatea de a da mai departe. Sperăm că vrei să îi însoțești și pe alții în primii lor pași către Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.
Ce vei face ca ambasador?
Vei oferi informații de bază despre programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, pornind de la propria ta experiență. Vei putea să împărtășești aceste lucruri în diferite contexte și pe diferite canale: în întâlniri cu persoane interesate de proiectele europene, online, în scris, prin filme, articole, podcast, pe Facebook și prin orice modalitate creativă care poate duce informația mai aproape de cei care au nevoie de ea.
Ce trebuie să faci?
- Să completezi unscurt formular de înscriere. Se prelungeşte posibilitatea de a candida pe toată durata anului.
- Să îți scrii povestea de învățare în context european în cca 700 de cuvinte (încearcă să răspunzi, în propriul tău stil, la întrebări precum: cum m-a transformat experiența din proiect? a avut mobilitatea mea impact asupra celor din jurul meu? ce vreau să transmit celorlalți? cum aș putea motiva pe cineva să încerce Erasmus+ sau Corpul European de Solidaritate?).
- Să spui, într-un video de cel mult 1 minut, de ce vrei să fii ambasador.
Articolul/eseul și video-ul trebuie să ajungă la adresa comunicare.an@anpcdefp.ro. Video-ul poate fi trimis prin transfer sau ca link, după ce în prealabil a fost încărcat pe canalul tău de Youtube.
Un avantaj: dacă ai de spus o poveste de includere – adică dacă ai fost implicat într-un proiect european care a avut ca prioritate includerea persoanelor cu oportunități reduse sau care a creat resurse pe includere
Ce oferim?
O comunitate. Un cadru de învățare. Resurse. Oportunități de formare. Materiale. Vizibilitate. Climat pozitiv. Energie bună.
Deci? Vrei să fii ambasador? Hai în scenă!
Apelul rămâne în continuare deschis pentru întreaga perioadă a anului 2022.