Elena-Isabela Munteanu are motive întemeiate să fie încântată. Mai are puțin și va intra chiar într-un tablou. Este sugerat de superbul peisaj din planul îndepărtat.
Să plecăm în călătoria noastră imaginară de la cuvintele marelui pictor francez Edgar Degas: Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alții să vadă. Invitatul nostru special de astăzi, evident în seria pictorilor de valoare ridicată, este profesor de Franceză…
Vă rugăm să vă prezentați.
Mă numesc Elena-Isabela Munteanu, am 42 de ani și sunt pasionată de artele plastice de mic copil. Viața însă m-a îndreptat la un moment dat în altă direcție. Am absolvit Facultatea de Litere a Universității din Craiova și, mai târziu, deoarece pasiunea pentru artele plastice a continuat să mă urmărească, am urmat cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Cornetti din Craiova, mai întâi secția de pictură, la clasa domnului profesor Cătălin Solcan, apoi pe cea de grafică, la clasa domnului profesor Alfred Rece.
În ce tehnici lucrați?
Îmi place să lucrez folosind tehnici diferite – creion, pastel, ulei, acrilic, iar subiectele lucrărilor mele sunt și ele diverse: peisaje, portrete, pictură animalieră, natură statică, deoarece îmi place să descopăr frumosul peste tot în jur și în cât mai multe forme.
Ce putem spune despre arta dumneavoastră din ultimii ani?
Anii de pandemie m-au făcut să mă refugiez mai mult în artă, în ciuda faptului că profesez în cu totul alt domeniu (sunt profesor de Limba franceză). Deși în perspectivă intenționez să continui demersul început, cu siguranță realitatea actuală și-a pus amprenta și asupra modului meu de creație. În acest sens, pot spune că am în pregătire o lucrare surpriză, o ilustrare a viziunii mele asupra acestei realități destul de sumbre pe care o trăim acum, nu lipsită însă de o undă de optimism, fiindcă în general mă caracterizez drept o fire optimistă.
Interesant, așteptăm să vedem lucrarea finalizată. Vă rugăm să ne anunțați de eveniment. La final, câteva cuvinte despre …artă în sine.
Cred cu tărie că arta are darul și puterea de a transforma, de a schimba oamenii în sens pozitiv, iar artiștii de orice fel ar trebui să aibă în vedere, mereu și cu prioritate, acest lucru.
Mulțumesc frumos! Arătăm și noi niște lucrări de artă acum.
…În câteva cuvinte pot să spun totul: am cunoscut un pictor adevărat. Lucrările sale pun în lumină nu numai un talent real, dar și o determinare de a evolua în diverse tehnici și tematici.
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com/