…Mă întâlnesc cu universul artistic minunat al doamnei Elena BURLAN MANOLACHE.
Vă rugăm să vă prezentaţi…
Mă numesc Elena Burlan Manolache, sunt brăileancă, oraş dunărean pe care îl iubesc. Îmi amintesc că în şcoală primeam premii la desen, o îndemânare pe care cred că o moştenesc de la tatăl meu, care avea „mâini de aur” în modelarea metalului. Am urmat studii de inginerie, dar a continuat pasiunea pentru frumos. Am citit manuale de pictură, am vizionat filmuleţe cu lecţii de pictură, am urmărit creaţiile marilor pictori ai vremurilor, români şi străini. Creaţiile pictorilor N.Grigorescu, Luchian, etc. au fost o sursă de inspiraţie. Arta pe care am îmbrăţişat-o vine dintr-o căutare şi preocupare continuă pentru frumos. Bucuria cu care lucrez vreau să o transpun în lucrările mele şi să ajungă la inimile şi sufletele iubitorilor de artă. Când există dorinţă, pasiune, totul vine de la sine.
Cum a fost anul 2023 pentru arta dvs. ?
Anul 2023? Acum, gândindu-mă, constat că a fost un an cu momente fabuloase. Participând la expoziţiile colective de pictură, am descoperit o lume fascinantă, plină de culoare, lumină, o lume care îţi întăreşte dorinţa de a continua. La aceste evenimente dedicate artei am avut ocazia de a cunoaşte artişti talentaţi, oameni frumoşi cu care am legat prietenii. Ţin să mulţumesc pictorului Laurenţiu Popa care m-a îndrumat şi de la care am învăţat multe . Sunt recunoscătoare curatorilor: Adina Moldova Titrea, Ingrid Lalique şi Arhivei De Artă, Mariana Frum, care m-au apreciat şi încurajat. Exemple: participări la expoziţii colective de pictură şi artă: „Semnele Dragostei”, organizată la Centrul Cultural al M.A.I. 13- 24 feb.; „Interferenţe Balcanice” – expoziţie internaţională organizată la Palatul Parlamentului, 3-30 martie; „Artema”, organizată la Paque Bistro & More 3- 6 aprilie; „Blue Symphony”, la Paque Bistro& More, 27 apr.-12 mai; „Monocromatic”, organizată la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, 15 mai-2 iunie; „Contempart”, organizată la Dobrici în Bulgaria, 26 iunie-6 iulie; „Autoportret”, organizată la Muzeul Literaturii Române, 4- 28 iulie; „Crâmpeie din România”, organizată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj- Napoca, vernisaj 12.08.2023; „Floralis”, organizată la Gradina Botanică, 17 iulie-3 aug; „Flowers”, organizată la Muzeul Geologic Român, 8 aug. – 15 sept.; „Fragmente”, organizată la ARCUB, 1-15 oct.; „Secret Colours”, organizată la Galeria Occidentului 16- 24 nov. Menţionez că expoziţiile organizate de curator Ingrid Lalique şi Arhiva De Artă sunt în beneficiul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română. Tuturor organizatorilor le sunt recunoscătoare pentru frumoasa colaborare.
Felicitări, minunată activitate, foarte bogată. Ce vă doriţi pentru anul 2024?
Pentru anul 2024 îmi doresc să fiu invitată şi să pot participa la evenimente dedicatei artei. Îmi doresc să îmi continui evoluţia şi să îmi pot aduce contribuţia la crearea de frumos şi la a oferi frumos iubitorilor de frumos.
Concluzia? Cu adevărat a fost un an foarte bogat pentru invitata noastră. O felicităm din toată inima şi îi dorim un an artistic 2024 cel puţin tot aşa de plin de evenimente expoziţionale. Sănătate tuturor şi nu uitaţi să zâmbiţi!
Aristotel BUNESCU https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com