Am drum cotidian pe Bulevardul Decebal din Bucureşti. Merg pe la magazine, la plimbare, ori să întâlnesc un prieten sau altul. Într-o zi m-am întâlnit cu marea pasiune a oamenilor pentru frumos, pentru artă în special. Am văzut un tablou minunat cu flori. Aflu care este numele autorului. Steliana Mociorniţă. Am lansat câteva întrebări, dar şi rugămintea de a vedea şi alte lucrări de pictură ale sale.
Vă rugăm să vă prezentaţi.
Numele meu este Steliana Mociorniţă. M-am născut în Oţetoaia, un mic sătuc din zona Moldovei. Acest colţişor de rai unde m-am născut m-a inspirat profund în realizarea picturilor mele. Am desenat de când mă ştiu, însă prima dată când am luat penelul în mână s-a întâmplat în sânul Mănăstirii Pasărea, unde simt că m-am dezvoltat spiritual.
Cum a fost, pentru dumneavoastră, anul 2022 din punct de vedere artistic?
Anul 2022 a însemnat pentru mine o redescoperire a talentului meu, după o lungă perioadă de pauză. De anul trecut şi până acum, am pictat aproape neîncetat, cu pasiune şi avânt.
Felicitări din inimă! Cum vedeţi viitorul acum?
Privesc în viitor cu multă încredere şi entuziasm, căci vreau să mă perfecţionez din ce în ce mai mult, pe zi ce trece. Îmi doresc, de asemenea, să împărtăşesc ceea ce creez şi cu ceilalţi.
Ce ne puteţi spune despre lumea artei în general?
Consider că lumea artei şi lumea în general ar trebui să se întoarcă la vechile valori, căci ceea ce trăim în ziua de astăzi ne lasă reci şi insensibili în faţa artei adevărate.
(Aţi observat poate o cruciuliţă la gâtul artistei în prima imagine de prezentare. În interviu am aflat că drumul la Mănăstirea Pasărea a avut un rol important. Drumul se termină în spaţiul de rugăciune al unei biserici. Iată trei elemente, patru cu modul de a vorbi al artistei, care conduc la convingerea că avem un faţă un creator care a fost inspirat de Marele Creator al Universului.)
Ce pictori români vă plac?
Dintre pictorii români, cel mai mult îmi plac: Nicolae Grigorescu,Theodor Pallady, Corneliu Baba, Ştefan Luchian.
Dar colorişti străini?
Colorişti străini: Alexandru Ivanov, John Nahn, Andrei Balkev, Victor Yushkevich.
Ce sfătuiţi un părinte care are un copil cu înclinaţii spre pictură? Să îl stimuleze sau să îi arate că sunt şi alte arte ?
Îi sfătuiesc pe părinţi să lase copilul să-şi urmeze visul
Dintre tehnicile utilizate în pictură cu care vă simţiţi mai confortabil?
Tehnica în culori acrilice mi se pare cea mai confortabilă, pentru că se usucă repede şi nu are miros .
Mulţumesc frumos! Concluzia? Mă bucur foarte mult că am descoperit o doamnă aşa talentată. Îi urăm un foarte mare succes în viaţă, să aibă multe expoziţii frumoase de care să se bucure aşa cum merită din plin. Dorim pictoriţei tot binele din lume.
Sănătate maximă şi nu uitaţi să zâmbiţi!
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com