- În perioada 21-25 ianuarie 2019 a avut loc, la Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu din Bucureşti, reuniunea C4 a proiectului din cadrul Programului ERASMUS+, Acţiunea Cheie 2 – Cooperare pentru inovare şi schimb de bune practici, cu titlul: Designthinking: social entrepreneurship between european schools
În data de 21.01.2019 am fost onorată să particip, în calitate de invitat din partea Universităţii Spiru Haret, la Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu din Bucureşti, în cadrul unei reuniuni de proiect ERASMUS+.
Proiectul ERASMUS+ intitulat Designthinking: social entrepreneurship between european schools a fost creat la iniţiativa unui liceu din Spania, Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu fiind membru al acestui proiect. La întâlnirea de lucru a echipei proiectului au luat parte reprezentanţi din mai multe ţări: Spania, Cehia, Grecia …
În calitate de expert în formarea antreprenorială am împărtăşit o parte din experienţa pe care Universitatea Spiru Haret a acumulat-o din proiectele europene în care a fost implicată încă din anul 2010, antreprenoriatul social fiind latura pe care Universitatea Spiru Haret a activat cu succes, înfiinţând la nivel naţional peste 300 de IMM şi instruind în domeniul antreprenoarial mii de femei, bărbaţi, tineri sau maturi.
Cu această ocazie, am vorbit şi despre colaborarea foarte bună dintre Universitatea Spiru Haret şi Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu din Bucureşti, cu care, de-a lungul timpului, s-au întreprins nenumărate proiecte, workshop-uri sau sesiuni de comunicări ştiinţifice. De asemenea, am subliniat importanţa pe care Universitatea Spiru Haret o acordă proiectelor de acest gen şi faptul că Universitatea susţine un mediu de învăţare bazat pe partea practică, pe susţinerea unei relaţii strânse între mediul liceal-universitar şi cel de afaceri. În acest sens, am lansat invitaţia liceenilor de la Şcoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu de a participa la workshop-uri pe teme economice şi de antreprenoriat organizate de către Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti, Centrul USH ProBusiness, împreună cu mediul de afaceri, pentru a crea o mai buna legătură între latura teoretică şi cea practică a învăţământului românesc.
Prin intermediul unor acţiuni de acest gen, Universitatea Spiru Haret acordă sprijinul său liceenilor, prin asigurarea unei baze de pornire în bunele practici antreprenoriale, prin intermediul şi cu ajutorul Facultăţii de Ştiinţe Economice Bucureşti, şi a Centrului USH ProBusiness.
În cadrul reuniunii a fost prezentată şi oferta educaţională a Universităţii Spiru Haret, precum şi celelalte proiecte însemnate ale USH, printre care amintesc: Colegiul Universitar Spiru Haret, Grădiniţa Prietenii Mei, Premium Welness & Spa Institute, Arhivdepo, Centrul de transfer tehnologic PRO TRANSFER, USH PRO Business, TVH, RADIO7, Opinia naţională etc.
La finalul reuniunii am primit mulţumiri din partea conducerii Şcolii Superioare Comerciale Nicolae Kretzulescu pentru experienţa împărtăşită cu dânşii şi am rămas deschişi unei viitoare colaborări pe teme de învăţământ, schimb de experienţă, proiecte sau colaborări viitoare. (Conf. univ. dr. Elena GURGU)