» EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORTIVĂ
- Programul de studii de licenţă Educaţie fizică şi sportivă vizează dezvoltarea competenţelor specifice privind motricitatea umană formală şi non-formală, astfel încât absolvenţii programului vor avea capacitatea de a evalua obiectiv şi corect calitatea activităţii sportive, de a coordona desfăşurarea acesteia, de a evalua nivelul de pregătire al participanţilor, de a stimula creşterea performanţelor fizice, dar şi de a organiza activităţi de educaţie fizică adaptate în baza unor parametri specifici precum: vârstă, grad de mobilitate, nivel de pregătire etc.
- Oportunităţi de carieră. Absolvenţii programului de studii de licenţă Educaţie fizică şi sportivă au posibilităţi de angajare ca: Profesor de educaţie fizică; metodist; programator pentru domeniul educaţiei fizice şi sportului; organizator al activităţilor şi manager al structurilor şi activităţilor sportive, publice sau private; oficial sportiv pentru organizarea şi administrarea activităţii sportive; organizator, monitor, manager al activităţii sportive de agrement, recreative şi turistico-sportive sau pentru activităţi de tipul: „Sportul pentru toţi – Sport loisir” şi Sportul adaptat pentru persoane cu dezabilităţi.
» KINETOTERAPIE ŞI MOTRICITATE SPECIALĂ
- Rolul fundamental al programului de studii de licenţă Kinetoterapie şi motricitate specială vizează formarea de specialişti cu competenţe în: evaluarea clinică primară (funcţională) şi diagnoza nevoilor de intervenţie kinetoterapeutică, realizarea programelor de intervenţie kinetoterapeutică, cu caracter profilactic, curativ sau de recuperare, utilizarea metodelor şi tehnicilor de intervenţie kinetoterapeutică sau organizarea de programe kinetoterapeutice în condiţii de asistenţă calificată, cu respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.
- Oportunităţi de carieră. Programul de studii de licenţă Kinetoterapie şi motricitate specială pregăteşte specialişti care au posibilitatea de a profesa ca: kinetoterapeuţi cu o pregătire fundamentală şi de specialitate; kinetoterapeuţi pentru unităţile şcolare de învăţământ special, pentru instituţiile medicale, baze sportive, baze de tratament şi reeducare din policlinici şi spitale, în staţiuni balneoclimaterice, ca şi în instituţii de ocrotire şi asistenţă socială, cabinete şi servicii private de kinetoterapie, cabinete de recuperare din cluburile sportive de performanţă; kinetoterapeut al loturilor de sportivi de performanţă.
– FACULTATEA DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT
» INFORMATICĂ
- Misiunea programului de studii de licenţă Informatică este aceea de formare a studenţilor pentru programarea în limbaje de nivel înalt, dezvoltarea şi întreţinerea aplicaţiilor informatice, utilizarea instrumentelor informatice în context interdisciplinar, utilizarea bazelor teoretice ale informaticii şi a modelelor formale. De asemenea, proiectarea şi gestiunea bazelor de date, proiectarea şi administrarea reţelelor de calculatoare, planificarea şi monitorizarea proiectelor informatice şi conceperea modelelor matematice pentru descrierea unor fenomene. Studenţii facultăţii beneficiază de acces gratuit la tehnologiile informatice Microsoft (programul Dream Spark Premium) şi Oracle (Oracle Academy), de programe internship (prin intermediul parteneriatelor cu agenţi economici) şi de certificate profesionale în domeniu (MTA-Microsoft Technology Associates şi Oracle).
- Oportunităţi de carieră. Absolvenţii programului de studii de licenţă Informatică pot profesa pe piaţa muncii ca: Analist, Programator, Proiectant sisteme informatice, Administrator de reţea de calculatoare, Administrator baze de date, Asistent de cercetare în matematică informatică, Asistent de cercetare în informatică, Profesor în învăţământul gimnazial etc.
– FACULTATEA DE INGINERIE ŞI INFORMATICĂ
» MEDICINĂ VETERINARĂ
- Programul de studii de licenţă Medicină Veterinară oferă posibilitatea studenţilor ca la absolvirea studiilor să activeze în domeniul sănătăţii animalelor, sănătăţii publice, protecţia consumatorului şi a mediului înconjurător, ameliorarea efectivelor de animale, al asigurării securităţii alimentare a populaţiei, al facilitării relaţiilor comerciale şi al păstrării echilibrului ecologic. De asemenea, prin pregătirea lor, aceştia sunt capabili să ofere consultanţă veterinară de specialitate pentru animale de rentă şi de companie, bunăstarea animalelor şi protecţia mediului.
După finalizarea studiilor, absolvenţii care deţin titlul de doctor medic veterinar, se pot înscrie ca membri cu drepturi depline în diferite asociaţii/ societăţi profesionale şi ca membri ai Colegiului Medicilor Veterinari în vederea obţinerii dreptului de exercitare a profesiei. - Oportunităţi de carieră. La absolvirea facultăţii, medicii veterinari licenţiaţi pot profesa în: cabinete şi clinici veterinare pentru animale de companie sau pentru animale de fermă; cabinete medicale veterinare individuale de consultanţă tehnică de specialitate; laboratoare sanitare-veterinare pentru sănătate animală şi pentru controlul alimentelor; unităţi de cercetare, administraţia locală / centrală sanitară veterinară, farmacii veterinare, firme producătoare sau distribuitoare de medicamente veterinare, firme producătoare de furaje etc.
– FACULTATEA DE MEDICINĂ VETERINARĂ
» PSIHOLOGIE
- Programul de studii de licenţă Psihologie oferă cursuri şi seminarii ce dezvoltă competenţele legate de arii problematice generale şi specifice în domenii precum: studiul comportamentului uman; procesele mentale; fenomenele psihosociale; psihoterapia; psihanaliza; analiza tranzacţională; creativitatea; psihologia personalităţii; psihologia vârstelor; psihologia dezvoltării; psihologia familiei; psihosexologie; psihologia muncii; psihologia învăţării; studiul experimental al diferitelor abilităţi mentale; efectuarea de testări şi evaluări psihologice în diferite paliere ale pieţei muncii; consilierea psihologică în alegerea formării educaţionale corespunzătoare intereselor şi aptitudinilor; dezvoltarea carierei.
- Oportunităţi de carieră. Ca absolvent al programului de studii de licenţă Psihologie poţi deveni: Psiholog clinician, Psihoterapeut, Consilier, prin completarea studiilor de licenţă cu studii masterale sau în cadrul cursurilor de formare profesională, recunoscute de către Colegiul Psihologilor din România; Consilier şcolar, în şcoli şi licee; Psiholog în domeniul resurselor umane, în mediul organizaţional; Psiholog în domeniul judiciar, în cadrul serviciilor de probaţiune sau consultant în comportamentul deviant; Cadru didactic preuniversitar, cu competenţe pentru Aria curriculară Om şi societate.
» PEDAGOGIA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PRIMAR ŞI PREŞCOLAR
- Misiunea programului de studii de licenţă Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar reprezintă formarea şi dezvoltarea competenţelor şi atitudinilor specifice unei game variate de roluri profesionale în instituţii educaţionale de nivel preşcolar şi primar în care pot profesa (şcoli şi grădiniţe din învăţământul public şi particular, instituţii ale sistemul educaţional tradiţional sau în forme de pedagogie alternativă (Step by Step, Waldorf, Montessori etc.), programe de tip after-school pentru şcolarii mici, programe sociale şi extracurriculare dezvoltate de ONG-uri de profil, programe pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, de vârstă preşcolară şi şcolară mică etc.).
- Oportunităţi de carieră. Absolvind programul de studii de licenţă Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar poţi ocupa poziţii profesionale precum: Asistent de cercetare în pedagogie; Consilier şcolar; Consilier învăţământ; Expert învăţământ; Inspector şcolar; Mentor; Profesor în învăţământul preşcolar; Profesor în învăţământul primar; Referent de specialitate învăţământ.
– FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ŞI ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI BUCUREŞTI
– FACULTATEA DE PSIHOLOGIE ŞI ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI BRAŞOV