- Iuliana BEUCHER, studentă anul II la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei Bucureşti de la Universitatea Spiru Haret: Consider că experienţa celor doi ani de studiu universitar a contribuit major la transformarea mea interioară şi la pregătirea asumării unui rol de viitor psiholog. Desigur, pregătirea mea academică va continua, însă acest început constituie fundaţia pentru tot ceea ce voi construi pe parcurs. Astfel, contactul cu un număr variat de materii şi profesori mi-a deschis orizontul către diverse faţete ale psihologiei, de la mecanisme inconştiente individuale la dinamici de grup şi neuroştiinţe. Această varietate de discipline precum şi susţinerea cadrelor didactice mi-au permis să explorez perspective academice de care ăn alte circumstanţe nu aş fi avut curajul să mă apropii.
- Teorie, dar şi multă practică
„Stomatologia veterinara este domeniul stomatologiei aplicat îngrijirii animalelor. Este arta și știința de a preveni, diagnostica și trata afecțiunile, bolile și tulburările cavității bucale, regiunii maxilo-faciale și structurile asociate acesteia.”
Un prim consult stomatologic are loc la primul contact al animalului cu medicul veterinar! Studenții din anul IV, Facultatea de Medicină Veterinară, au învățat, pas cu pas, examinarea fără sedare! Dentiția de lapte persistentă este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni stomatologice ale pacienților pediatrici;
Afectează carnivorele domestice la vârsta schimbării dentiției (4 – 6 luni) şi apare la toate rasele, în special la cele de talie mică, şi foarte rar la pisica.
Pacientul studenţilor din anul IV a fost un Teckel de 7 luni. în urma efectuării consultației stomatologice fără sedare s-a constatat prezenta unui canin persistent (504). Recomandarea a fost de extracție (504) şi de recontrol la 14 zile.