Facultatea de Ştiinţe Economice Câmpulung
Seminar didactic
De ce îmi este util Masterul?
Având în vedere necesitatea observată la nivelul Universităţii şi facultăţii noastre, cât şi recomandările instituţiilor abilitate – în speţă ARACIS, de a intensifica activităţile de consiliere a studenţilor prin seminarii didactice sau activităţi individuale în vederea continuării studiilor la masterat, membrii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră de la Facultatea de Ştiinţe Economice Câmpulung au orga-nizat un Seminar didactic, în data de 23.06.2023, în sala Master, cu tema De ce îmi este util Masterul?
Au participat în special studenţii de anul III de la specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune, IF, studenţi din anii I şi II şi toate cadrele didactice ale Facultăţii de Ştiinţe Economice Câmpulung.
Întâlnirea a fost anunţată din timp prin mijloacele media prin care comunică facultatea cu studenţii, şi anume: platforma de e-learning Blackboard, site-ul facultăţii, paginile de socializare ale facultăţii, grupuri de comunicare cu studenţi.
Tema a cuprins următoarele puncte:
• Evidenţierea importanţei continuării studiilor de licenţă cu cele de master, prin bagajul în plus de cunoştinţe şi abilităţi, prin dezvoltarea spiritului de cercetare, de avansare, atât în studiile teoretice, cât şi practice, şi bază pentru studenţii care vor să îşi facă studiile doctorale
• Oportunităţi oferite de studiile de master, considerând că uneori un master asigură unui absolvent oportunitatea de a se reprofila, de a se axa pe un nou domeniu de activitate sau de a-şi orienta pregătirea spre o zonă de nişă a domeniulul în care a studiat, zonă prea putin explorată în timpul facultăţii. Cu cât programul de master ales este mai calitativ, cu atât experienţa şi informaţiile acumulate în timpul acestuia devin resurse viabile pentru cei care îşi doresc cu adevarat să câştige teren într-o funcţie profesională mai înaltă.
• Sesiune de întrebări din partea participanţilor.
Studenţii au apreciat iniţiativa şi au fost încântaţi de informaţiile primite, precum şi de atmosfera în care s-a desfăşurat activitatea. (Lect.univ.dr. Daliana Tascovici, Conf.univ.dr. Cristina Năftănăilă)