Facultatea de Ştiinţe juridice şi Ştiinţe economice Constanţa din cadrul Universităţii Spiru Haret
A V-a Sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice
Cultura economico-juridică. Oportunităţi şi provocări determinate de tehnologiile celei de-a IV-a revoluţii industriale
7-8 mai 2020
Cea de-a V-a ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice a studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice organizată de Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa cu titlul Cultura economico-juridică. Oportunităţi şi provocări determinate de tehnologiile celei de-a IV-a revoluţii industriale s-a derulat, în perioada 7-8 mai 2020, la Constanţa, în mediul online.
Prima zi a lucrărilor Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice a fost destinată cadrelor didactice, care şi-au prezentat cercetările într-o singură secţiune. Au fost înscrise 15 lucrări ale celor 19 cadre didactice participante (14 cadre didactice de la Ştiinţe Economice şi cinci cadre didactice de la Ştiinţe Juridice). Profesor univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice Constanţa, a vorbit, în deschidere, despre provocările, atât ale revoluţiei industriale, cât şi despre cele ale contextului epidemiologic în care ne aflăm în prezent, şi despre oportunităţile pe care le oferă mediul online prin platforma e-Learning Blackboard, de care dispune Universitatea Spiru Haret, pentru a putea continua procesul de predare-învăţare-evaluare. În finalul discursului, domnul decan a mulţumit persoanelor implicate în organizarea acestei ediţii a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice, respectiv, conf. univ. dr. Laura Patache, conf. univ. dr. Flavia Ghencea, conf. univ. dr. Iuliana Pârvu, director al Departamentului de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice, şi lector univ. dr. Iulia Grecu, directorul Centrului de Cercetare din cadrul Facultăţii.
Lucrările Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice destinate studenţilor şi masteranzilor s-au derulat în data de 8 mai a.c., pe două secţiuni – Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Juridice, în cadrul cărora au fost prezentate 38 de lucrări – 20 la secţiunea Ştiinţe Economice, care au aparţinut celor 13 studenţi de la programul de studii de licenţă Management şi celor opt masteranzi (cinci masteranzi de la programul de studii Management Organizaţional şi Antreprenoriat şi trei masteranzi de la programul Contabilitate, Expertiză şi Audit) participanţi la eveniment şi 18 lucrări la secţiunea Ştiinţe Juridice, aparţinând studenţilor programului de studii universitare de licenţă Drept.
Deşi a fost pentru prima dată când lucrările Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice s-au derulat în totalitate în mediul online, acestea s-au bucurat de un real succes şi de aprecierea tuturor participanţilor.
Mulţumim tuturor pentru implicare şi participare!
Vă aşteptăm la următoarea ediţie, în 2021! (Lector univ. dr. Adina TRANDAFIR)