Încet, încet, ne întoarcem la îndeletnicirile obișnuite. Fiecare la munca lui, la preocupările sale. Îmi face mare plăcere să prezint un artist special din mai multe puncte de vedere: pictează superb; nu face lucrări strict comerciale, pentru simplul motiv că are asigurat suportul financiar din preocuparea sa de bază; are o frumoasă familie. Să o cunoaștem deci pe doamna Cristiana PETRESCU.
Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați …
Sunt născută în Moțăței, județul Dolj, în anul 1974. Sunt căsătorită de 22 ani și am o fiică, studentă la medicină în București. Sunt de profesie economist. În timpul facultății, pe care am făcut-o în Craiova în urmă cu 23 ani mai exact, obișnuiam să desenez doar în creion și atât. După terminarea studiilor m-am căsătorit, iar timpul alocat desenului s-a redus din ce în ce mai mult și, la un moment dat, am abandonat acest domeniu.
Pentru ce ați ales pictura și nu muzica?
Fiecare ne urmăm vocația cu care suntem înzestrați de la natură, iar domeniul artelor plastice mă atrage încă din adolescență, deși am neglijat practicarea lor timp de 23 de ani. Dorința de a picta încolțise cu mult timp în urmă, dar exteriorizarea ei s-a produs în august 2020. Sunt persoane care-și descoperă talentul mult mai târziu în viață. Așa cum este și cazul meu, dar știți cum se spune: „Niciodată nu este prea târziu”.
Care sunt tehnicile preferate?
Fiecare tehnică în domeniul picturii va avea alt efect, de aceea încerc să abordez cât mai multe tehnici. Până acum am folosit diferite periuțe, bureți, bețișoare cu vată, folie de aluminiu, diferite cuțite de pictură și multe altele. De exemplu, am folosit la un tablou, în întregime, în culoarea de bază, cafea măcinată pentru a obține acel strat abraziv și, totodată, un tablou cu o aromă îmbietoare. La întinderea culorilor folosesc nu doar pensule, ci și șervețele sau chiar degetele.
Vă simțiți bine în tablouri de dimensiuni mai mici, ori preferați suprafețele mari?
Pentru mine nu contează dimensiunea tabloului. Sunt tablouri de dimensiuni mici, dar care valorează o avere, și tablouri de dimensiuni mari, care nu oferă calitate. Pentru mine contează doar ca lucrarea să transmită întocmai emoția pe care eu am țintit-o atunci când am ales ce voi urma să pictez. Folosesc mereu culoarea pentru a transmite energia vibrantă a naturii, energie benefică privitorului, energie care să-i dea o stare de bine prin emoția pe care i-o creează lucrarea mea.
Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră dincolo de pictură?
Sunt o persoană foarte activă, curioasă și, ca atare, abordez mai multe domenii: ca dovadă, am absolvit de curând un master în marketing și comunicare doar pentru a-mi perfecționa atitudinea, modul meu de comunicare cu clienții cabinetului meu de contabilitate, deși informațiile dobândite îmi vor fi utile indiferent care va fi produsul finit al muncii mele, fie o balanță contabilă, fie o pictură. Am abordat și domeniul metafizicii chineze și al astrologiei europene, domenii care m-au fascinat de-a dreptul. Sunt reguli în aceste domenii pe care mi le-am însușit și în viața de zi cu zi, dar de care țin cont și-n picturile mele.
Unde vă vedeți peste 10 ani?
În 10 ani poți să ajungi foarte sus dacă există pasiune și pui suflet în ceea ce faci, iar eu am din belșug pentru pictură. Peste 10 ani aș vrea să-mi expun lucrările într-o lume în care să domine bunătatea, gândurile nobile, egalitatea, libertatea, atât de gândire, cât și libertatea fizică, o lume în care să nu mai existe invidie, răutate și boală.
Care este sursa energiei dumneavoastră pentru pictură?
Izvorul nesecat al acestei energii este familia. Fără susținerea pe care mi-o acordă, nu aș putea să mă manifest în pictură.
Vă mulțumesc foarte mult!
Aristotel BUNESCU https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com