Încep aceste rânduri cu o mărturisire. Sunt prea emoționat pentru aceste vremuri dure, pentru simplu motiv că mă leagă un „ceva” foarte important de invitata de astăzi, distinsa doamnă Cristina Machedonski. Amândoi avem legături puternice, prin lumea armoniilor cromatice care pleacă de la două femei speciale. Este vorba despre mama Cristinei Machedonski și de cea care mi-a dat mie naștere. Amândouă au fost mari creatoare de modele în domeniul lor de activitate. În cazul doamnei Machedonski a fost vorba de creație, dar și realizare de articole vestimentare, iar la mine, creație în lumea minunată a picturii. În plus, am fost impresionat de faptul că interlocutoarea mea venea în universul cromatic din altă sferă artistică. Lumea bijuteriilor. Vom avea azi ocazia să admirăm tablouri uimitoare, dar și bijuterii de mare valoare. Ca să fac o rimă involuntară și matinală.
Vă rog să vă prezentați
Mă numesc Cristina Machedonski, sunt un pictor și artist plastic, născută în București pe data de 10 octombrie 1968. Pictez cu sufletul de când eram mică, dar pe pânză am transpus un pic mai târziu. După pierderea mamei mele, iubirea mea pentru ea sa transformat în arta. În altă ordine de idei, creez bijuterii în diverse metale, dar cel mai mult mă atrage cuprul, fiind un material pur și benefic pentru sănătate. Bijuteriile mele sunt modele vintage lucrate manual cu diverse pietre semiprețioase. Privind mult culorile pietrelor, am simțit dorința de a le transpune și pe ele în compozițiile unor tablouri. Dintre temele care le abordez în picturi, vreau să vă precizez, încă de la început, că de foarte multe ori chipul femeii este în centrul atenției. Totul pleacă de la chipul drag al mamei mele. Mă gândesc mereu la ea, la ce a reprezentat pentru mine, îmi pun lacrimile pe pânză… Asta este adevărat.
Și eu sunt marcat de figura mame. Am crescut în casă cu tablouri, vopsele, diluanți, șevalet și albume. În altă ordine de idei, cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră?
Din punct de vedere artistic, am avut un an plin, cu multe tablouri. În condițiile de pandemie, am lucrat mult și am experimentat, cu acest prilej, noi și noi tehnici de exprimare artistică.
Cum vă doriți să fie 2022?
Pentru anul care abia a început, mă gândesc la niște participări la câteva expoziții internaționale.
Vă doresc să se realizeze cu bine!
Aristotel BUNESCU
https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com