FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE BUCUREŞTI
prin Centrul de Cercetări Aplicate în Economie
organizează în perioada 15-16 mai 2024
Conferinţa Economică Naţională
cu tema:
Transformarea digitală – soluţie pentru un management sustenabil
Digital Transformation – Solution for Sustainable Management
În perioada 15-16 mai 2024, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice Bucureşti din cadrul Universităţii Spiru Haret va avea loc CONFERINŢA ECONOMICĂ NAŢIONALĂ CEN 2024, cu tema „Transformarea digitală – soluţie pentru un management sustenabil”. Tema conferinţei este aşteptată cu interes de către cercetători, cadre didactice, studenţi şi masteranzi deoarece transformarea digitală este o prioritate pentru toate organismele europene şi internaţionale, ca urmare a intensificării tranzacţiilor electronice la nivel mondial.
Comitetul de organizare – conf.univ.dr. Raluca Ileana Zorzoliu, prof.univ.dr. Luminiţa Ionescu, conf.univ.dr. Cristian Uţă, conf.univ.dr. Elena Gurgu, conf.univ.dr. George Robert Lăzăroiu – informează că lucrările vor fi redactate în limbile oficiale ale conferinţei: română şi engleză.
Comunicările sunt supuse unui proces de recenzie. Acestea vor fi evaluate pentru originalitate, semnificaţie, claritate şi contribuţii proprii. Comitetul ştiinţific poate respinge lucrările care nu sunt conforme cu cerinţele. Participanţii pot trinite una sau două lucrări individuale sau în colaborare, cu cel mult trei coautori.
Toate lucrările acceptate şi prezentate vor fi publicate în volumul conferinţei, în format clasic (pe suport de hârtie), fără taxă de publicare. Lucrările cele mai valoroase din punct de vedere ştiinţific, selectate de Comitetul ştiinţific al CEN 2024, vor fi trimise spre publicare în una dintre revistele indexate în baze de date internaţionale: „ Annals of Spiru Haret University”, Economic Series; „Journal of Economic Development and People”.
Studenţii de la ciclurile de masterat şi licenţă care participă cu lucrări la conferinţă nu plătesc taxa de participare. Condiţiile de redactare a lucrărilor şi alte informaţii se vor primi de la cradul didactic îndrumător. Comunicarea, de regulă, reprezintă tema de la lucrarea de disertaţie sau o lucrare de cercetare pentru studenţii de la ciclul de licenţă, după caz.
Participarea la conferinţă se punctează pentru studenţii de la ciclul masteral la disciplina „Activitate de cercetare-proiectare”, iar pentru studenţii de la ciclul de licenţă la disciplina „Metodologia elaborării unei lucrări de licenţă”.
Persoană de contact: conf.univ.dr. Raluca Ileana Zorzoliu.
În era transformării digitale, inteligenţa artificială (AI) devine coloana vertebrală a eficienţei operaţionale, analizei datelor, personalizării experienţei clientului şi securităţii cibernetice. În cadrul eficienţei operaţionale, roboţii cu învăţare automată optimizează procesele de producţie, reducând timpul necesar şi minimizând erorile. Astfel, digitalizarea este un fenomen global care conduce la perspective relevante pentru un mediu de afaceri competitiv interconectat. Mai mult, în sectorul financiar, inteligenţa artificială (AI) procesează rapid volume de date în timp real, furnizând analize precise pentru luarea deciziilor informate.
Scopul Conferinţei Economice Naţionale CEN 2024 este de a oferi o oportunitate mediului academic şi profesioniştilor din domeniul economic de a se întâlni şi de a schimba idei şi expertiză în probleme legate de economie, dezvoltare durabilă, management, contabilitate şi informatică economică, finanţe, bănci, asigurări, marketing şi afaceri economice internaţionale.