Asociaţia „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, a organizat online, în data de 17 iunie 2021, CONFERINȚA DE LANSARE A PROIECTULUI POCU/784/6/24/139599 – ProAcces.
Proiectul îşi propune facilitarea accesului preşcolarilor şi elevilor din judeţul Giurgiu la o societate bazată pe un sistem educaţional inovator şi de calitate prin oferirea, către:
- copii, a unor servicii de suport educaţional şi psiho-social de sprijin;
- părinţi, tutori, persoane delegate, a unor servicii de educaţie parentală şi consiliere socială, într-o perioadă de 31 luni.
Proiectul contribuie la realizarea obiectivelor specifice ale programului, respectiv, apelului de proiecte (OS 6.2 şi OS 6.3), creând premise: de creştere a participării la învăţământul antepreşcolar, preşcolar şi de reducere a părăsirii timpurii a şcolii de către elevi, ambele punând accent şi pe copiii aparţinând minorităţii roma şi/sau din mediul rural, generând astfel efecte pozitive pe termen lung în baza ofertei materiale şi educaţionale pusă la dispoziţie prin resursele alocate.
Urmare a implementării proiectului, minimum 270 de preşcolari şi elevi din judeţul Giurgiu, din care minimum 28 aparţinând minorităţii roma şi minimum 44 din mediul rural, vor beneficia de servicii suport educaţional matematică-informatică; minimum 270 de preşcolari şi elevi din judeţul Giurgiu, din care minimum 28 aparţinând minorităţii roma şi minimum 44 din mediul rural, vor beneficia de dezvoltarea abilităţilor emoţionale, consiliere socială, suport emoţional, psihologic, consiliere vocaţională; se va dezvolta minimum 1 reţea partenerială în judeţul Giurgiu între şcoli, autorităţi locale, instituţii locale, ONG-uri şi comunitate în scopul asigurării sustenabilităţii din perspectivă instituţională; minimum 200 de reprezentanţi ai copiilor din grupul ţintă (părinţi/tutori/persoane care au în grijă copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate) din judeţul Giurgiu vor beneficia de servicii de educaţie parentală, consiliere socială, în vederea dezvoltării abilităţilor parentale sau, după caz, a soluţionării diferitelor probleme de natură socială.
În cadrul conferinţei s-au prezentat obiectivele proiectului, rezultatele aşteptate, grupul ţintă vizat, modalităţi de îndeplinire a acestora.
La conferinţă au fost invitaţi să participe experţii proiectului din cadrul Asociaţiei „Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, cadre didactice cu funcţii de conducere din cadrul ISJ Giurgiu, directori de şcoli, părinţi ai elevilor din grupul ţintă, tutori, persoane interesate de implementarea proiectului. (Manager de proiect Prof. univ. dr. Florin Făinişi)