• cadoul Corului de Cameră al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Muzică
Acum, când febra sărbătorilor de Crăciun se apropie, când se fac cumpărături şi se pregătesc daruri pentru cei dragi, când din ceruri cad aripi de înger, iar pe geam se pot desena inimi, Corul de Cameră al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Muzică, coordonat de către profesorii-dirijori conf. univ. dr. Luminiţa Guţanu Stoian şi lect. univ. dr. Aurel Muraru, s-a gândit să ofere, din prea-plin artistic şi sufletesc, un frumos Concert de Crăciun.
Astfel, marţi, pe 11 decembrie 2018, în minunatul sediu din Berceni al Universităţii Spiru Haret, ei au invitat pe cei dragi, colegi şi prieteni, televiziuni, ziarişti şi colaboratori, profesori… şi le-au spus: Bună ziua şi bine aţi venit la spectacolul organizat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă! Noi suntem Daniel Turica şi Marilena Roşu, studenţi la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Muzică, şi vom fi gazdele dumneavoastră în această după amiază.
Spectatorii, surprinşi de minunatul cuplu de prezentatori, nu au putut decât să asculte mai departe ce aveau de spus cei doi. „În următoarele momente veţi asculta Domnul Iisus Hristos, de Dumitru Georgescu Kiriac, interpretat de Corul de Cameră al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Muzică. Dirijor: conf. univ. dr. Luminiţa Guţanu Stoian”.
După aplauzele publicului spectator, a urmat După datini colindăm, de Alexandru Paşcanu (dirijor: lect. univ. dr. Aurel Muraru) şi Sus la răsărit / Florile dalbe, de Costică Andrei (dirijor: conf. univ. dr. Luminiţa Guţanu Stoian).
Apoi au fost momentele solistice: Galbenă gutuie, în interpretarea Alinei Ariona (voce), Andrei Udubaşă (chitară), din anul II; a urmat, cu două piese, Rodica Elena Tudor, studentă în anul II, solistă de muzică uşoară, câştigătoarea Trofeului Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia – 2012 (a fost ultima ediţie a Festivalului). Ea este colaborator la Teatrul de Estradă Toma Caragiu din Ploieşti şi student doctorand, în anul II, la Universitatea din Bucureşti. Cele două piese au fost: O, ce veste minunată şi Dă, Doamne, la lume bine!. Studenta din anul II Gina Tudose, aflată pe drumul muzicii, a înţeles că în fiecare zi trebuie să îţi depăşeşti propriile recorduri şi că succesul este o luptă între tine şi propria persoană. Ea a interpretat colindul De Crăciun şi cântecul patriotic Românie, colţ de Rai, alături de Ionuţ Ioniţă (vioară) şi George Căluşaru (chitară şi pian). Tot din anul II, studenta Diana Ioniţă, care este tânără, frumoasă şi iubeşte copiii, dar şi lucrul cu aceştia, a venit dornică să încânte publicul, interpretând Colinda pentru părinţi. Studentul Daniel Turica din anul III a interpretat cu patos Coborât-a, coborât!, apoi Teodora Sandu, din anul II, cea care spune că adoră Sărbătorile de iarnă, că iubeşte să cânte oamenilor şi să le aducă zâmbetul pe buze, a interpretat un Colaj de colinde, alături de Valentin Petruţa la pian.
Aplauzele ce au răsunat în sala de spectacol au confirmat valoarea actului artistic, dar şi puntea creată prin muzică, de la suflet la suflet, acum în ajun de mare Sărbătoare a Crăciunului.
Adresăm mulţumiri conducerii Universităţii Spiru Haret, profesorilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Muzică! Ca de obicei, am avut alături: revista Opinia Naţională, Radio Seven şi TVH!
Rămânem cu plăcutul sentiment al conexiunii cu o lume a inefabililor îngeri, dar şi a spiriduşilor lui Moş Crăciun. Să aveţi parte de daruri! (Conf. univ. dr. George V. GRIGORE)