Jenică DRĂGAN
(3 aprilie 1949 – 10 iunie 2022)
Personalitate a vieții social-culturale românești, a fost cadru didactic cu vocație al Facultății de Științe Juridice și Științe Administrative a Universității Spiru Haret, șef al disciplinei Criminalistică, după ce o lungă perioadă a coordonat activitatea disciplinei Drept Comercial Internațional. Rezultatul modului responsabil în care și-a desfășurat activitatea didactică și măsura priceperii sale au fost întotdeauna răsplătite din plin de aprecierea colegilor și a celor pe care i-a îndrumat. A publicat numeroase volume, studii și cercetări științifice care au dat măsura priceperii sale profesionale. Talentul său literar l-a consacrat ca poet, fiind primit în rândurile Uniunii Scriitorilor din România.
Valeriu RÂPEANU
(28 septembrie 1931-12 iunie 2022)
Critic, istoric literar şi cadru didactic universitar. A fost redactor la Gazeta literară, Luceafărul, vicepreşedinte al Radioteleviziunii Române, director al Editurii Eminescu. A debutat ca scriitor în 1958, cu volumul George Mihail Zamfirescu. Schiţă monografică. Din 1991 a fost conferenţiar universitar, şef de catedră la Facultatea de Filozofie şi Jurnalistică din cadrul Universităţii Spiru Haret. A scris la numeroase reviste literare, atât în ţară, cât şi în străinătate, strălucit realizator şi colaborator la TV România de Mâine şi Opinia naţională. A publicat numeroase volume de istorie literară, antologii de dramaturgie, de poezie, memorialistică. A îngrijit ediții din lucrările multor scriitori români, o mare parte a vieţii fiind dedicată operei lui Nicolae Iorga.
Nicolae Dan FRUNTELATĂ
(10 octombrie 1946-13 iunie 2022)
Poet şi publicist, redactor, secretar general de redacţie şi redactor-şef la Viaţa Studenţească, Scânteia Tineretului, director al revistei Luceafărul, redactor-şef al săptămânalului Românul, director general al TV România de Mâine etc Nicolae Dan Fruntelată a debutat în 1966 în revista Ramuri cu un grupaj de versuri, însoţit de o prezentare a lui Miron Radu Paraschivescu. A fost autorul a numeroase volume de versuri, proză și publicistică, printre care: Puterea sunetului, Noaptea grâului nou, Inventarul speranţei, La bătrâneţe, Lumea, ziua şi noaptea, Războiul mondial de catifea, Noul zid al Berlinului, Expulzat din Trinidad-Tobago, Cursa de fluturi, Gazetăria, viața și dragostea mea etc.