• Cei care se vor preînscrie online până la 30 iunie şi îşi vor confirma locul până la 30 iulie 2021, NU VOR MAI ACHITA TAXA DE ADMITERE în valoare de 150 de lei!
• Admiterea pentru anul şcolar 2021 – 2022 la una dintre calificările profesionale din cadrul Colegiului Universitar Spiru Haret se face pe bază de dosar şi interviu.
Programele propuse de Colegiul Universitar Spiru Haret consolidează inovarea, stimulează creativitatea, facilitează învăţarea şi dezvoltarea competenţelor-cheie şi profesionale în învăţământul postliceal sanitar, propune metode de predare-învăţare mai eficiente, inovative, adaptate cerinţelor actuale privind creşterea calităţii în învăţământ.
În cadrul colegiului, elevii beneficiază de pregătire profesională echivalentă cu pregătirea standard din ţările membre ale Uniunii Europene, pentru a face faţă schimbărilor economice, sociale şi culturale.
• DOMENIUL MEDIA
> ASISTENT REGIZOR ARTISTIC
Asistentul regizorului artistic asigură derularea optimă a proiectului artistic, în conformitate cu cerinţele regizorului, şi intermedierea relaţiilor dintre regizor şi echipa de producţie. El se ocupă de activitatea organizatorică şi administrativă, asigurând punerea în practică a conceptelor şi ideilor regizorului. Calificarea profesională Asistent regizor artistic asigură cursanţilor competenţe în domenii precum: Noţiuni de regie, imagine şi limbaj vizual, Prelucrarea imaginilor digitale, Montajul filmelor şi emisiunilor TV, Regie de montaj, Jurnalism TV etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Prin obţinerea calificării de Asistent regizor artistic, absolventul poate profesa: în cadrul Societăţii Naţionale de Televiziune, în cadrul trusturilor private de televiziune sau în cadrul companiilor de producţie, respectiv, difuzare de programe tv.
> EDITOR DE IMAGINE
Editorul de imagine desfăşoară activităţi de înregistrare, montaj şi postprocesare a materialelor audio-video, asigurându-se de calitatea materialelor livrate şi contribuind activ la menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii imaginii postului de televiziune. Editorul de imagine este cel care asigură compunerea efectelor speciale de montaj, editarea genericelor şi a titrajelor de film, realizarea montajului simplu sau complex etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Calificarea Editor de imagine îi permite absolventului să profeseze: în cadrul Societăţii Naţionale de Televiziune, în cadrul trusturilor private de televiziune sau în cadrul companiilor de producţie, respectiv, difuzare de programe tv.
> CAMERAMAN – FOTOREPORTER
Cameramanul/Fotoreporterul este persoana care operează aparatura şi tehnologiile specifice, însă calificarea implică şi o puternică latură artistică, indispensabilă pentru a surprinde cele mai relevante imagini sau cel mai bun unghi. Calificarea profesională Cameraman-Fotoreporter asigură cursanţilor competenţe în domenii precum: Arta imaginii şi arta fotografică, Tehnici fotografice/video, Fotografie digitală, Prelucrarea imaginilor digitale, Comunicare vizuală şi limbaj plastic, Tehnici cinematografice, Studii de film şi televiziune etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Prin obţinerea calificării de Cameraman-Fotoreporter, absolventul poate profesa în cadrul instituţiilor de presă publice sau private, în cadrul companiilor de producţie media şi producţie cinematografică, în cadrul companiilor de organizare evenimente sau independent, în calitate de freelancer.
> ASISTENT PRODUCĂTOR FILM – TV
Calificarea profesională Asistent producător film-tv pregăteşte cursanţii în vederea coordonării şi organizării optime a activităţii de producţie, acoperind arii de specialitate precum: Producţia cine-tv, Echipamente specifice, Managementul resurselor umane şi Managementul financiar specific producţiilor cine-tv, Marketing specific cine-tv, Management de proiect, Managementul calităţii etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Asistentul producător film-tv poate profesa în cadrul instituţiilor de presă publice sau private şi în cadrul companiilor de producţie media / producţie cinematografică.
> OPERATOR SUNET
Calificarea profesională Operator sunet dezvoltă cursanţilor competenţe în domenii precum: Electroacustică, Producţie video-tv, Echipamente audio şi sisteme de înregistrare audio-video, Sonorizarea încăperilor şi a spaţiilor deschise, Mixarea semnalelor audio etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Prin obţinerea calificării de Operator sunet, absolventul poate profesa în cadrul instituţiilor de presă publice sau private, în cadrul companiilor de producţie media / producţie cinematografică şi în cadrul companiilor de organizare evenimente.
> TEHNICIAN ILUMINARE FILMARE
Calificarea profesională Tehnician iluminare filmare oferă cursanţilor noţiuni de Electrotehnică aplicată, Surse de lumină şi aparate de iluminat, Producţie video-tv, Imagine, Montaj de film şi televiziune etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Tehnicianul iluminare filmare poate profesa: în cadrul instituţiilor de presă publice sau private, în cadrul companiilor de producţie media / producţie cinematografică şi în cadrul companiilor de organizare evenimente.
• DOMENIUL SERVICII
> DETECTIV PARTICULAR
Universitatea Spiru Haret, în centrele din Bucureşti şi Craiova, organizează cursuri de specialitate la calificarea profesională DETECTIV PARTICULAR, cu durata de doi ani. Cursurile au ca finalitate formarea personalităţii în profesia de detectiv particular prin: • însuşirea cunoştinţelor ştiinţifice necesare profesiei; • formarea capacităţilor intelectuale, a responsabilităţilor efective şi a abilităţilor practice prin asimilarea de cunoştinţe umaniste, ştiinţifice şi estetice; • asimilarea tehnicilor de muncă intelectuală necesare instruirii şi autoinstruirii pe întreaga durată cât va presta activitatea de detectiv particular; • educarea în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a demnităţii şi a toleranţei;
• profesionalizarea tinerei generaţii pentru desfăşurarea unei activităţi utile.
Detectivul particular va fi titularul unei diplome în baza căreia va putea să înde-plinească funcţii calificate, de conducere, coordonare şi administrare în cadrul unei societăţi de detectivi. De asemenea, poate îndeplini şi funcţii operative în cadrul societăţilor de detectivi. Diploma obţinută nu dă numai dreptul de a practica profesia dorită, ci oferă şi şansa ocupării unei poziţii sociale, aşezarea într-o ierarhie socială. Există o strânsă corelaţie între nivelul diplomei şcolare şi statusul social al persoanei care o deţine.
• DOMENIUL INFORMATICĂ
> ANALIST PROGRAMATOR
Printre activităţile pe care le desfăşoară analistul programator se numără elaborarea şi întreţinerea aplicaţiilor software şi a bazelor de date, elaborarea de algoritmi şi proceduri, elaborarea modulelor de program în limbaje de programare folosind medii de dezvoltare integrate, asistenţă utilizatorilor prin demonstraţii practice şi prezentări, mentenanţa echipamentelor prin respectarea instrucţiunilor de utilizare, raportarea la departamentul Service a eventualelor defecţiuni intervenite etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Analiştii programatori îşi pot desfăşura activitatea în firme specializate în utilizarea de produse informatice şi specifice TIC, în firme de software, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, agenţi economici din toate domeniile de activitate.
> ADMINISTRATOR REŢELE LOCALE ŞI DE COMUNICAŢII
După finalizarea studiilor, viitorul administrator de reţele locale şi de comunicaţii va desfăşura activităţi precum: alegerea şi implementarea arhitecturii de reţea şi a tehnologiilor de conectare şi comunicaţii în funcţie de specificul activităţilor, de gradul de securitate aşteptat şi de bugetul alocat, instalarea şi configurarea infrastructurii şi conexiunilor la reţea, sisteme de operare, servicii, proceduri client, aplicaţii specifice reţelei, proiectarea şi urmărirea aplicării măsurilor specifice obţinerii transmisiilor sigure de informaţii.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Administratorii de reţele locale şi de comunicaţii îşi pot desfăşura activitatea în firme specializate în reţelistică şi comunicaţii, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, agenţi economici din toate domeniile de activitate.
> TEHNICIAN ECHIPAMENTE DE CALCUL
Printre activităţile pe care viitorul tehnician echipamente de calcul se numără instalarea componentelor unui sistem de calcul, verificarea funcţionării sistemelor de calcul şi depanarea problemelor hardware, administrarea dispozitivelor periferice, managementul sistemul de operare, instalarea şi configurarea infrastructurii şi conexiunilor la reţea, serviciilor, procedurilor client şi aplicaţiilor specifice reţelei locale.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Prin obţinerea acestei calificări profesionale, tehnicienii echipamente de calcul îşi pot desfăşura activitatea în firme specializate în producţia şi depanarea echipamentelor de calcul (service de profil), în organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, agenţi economici din toate domeniile de activitate.
> TEHNICIAN INFRASTRUCTURĂ REŢELE DE TELECOMUNICAŢII
Tehnicianul de infrastructură reţele de telecomunicaţii este specialistul care coordonează lucrările de realizare, dezvoltare şi întreţinere a reţelelor de date, voce şi cablu Tv, asigurând desfăşurarea lucrărilor de cablare structurată, efectuarea reglajelor, măsurarea parametrilor, identificarea şi depanarea deranjamentelor, instalarea reţelelor şi a echipamentelor terminale precum şi propunerea de soluţii de optimizare a acestora.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Prin obţinerea acestei calificări profesionale, tehnicienii de infrastructură reţele de telecomunicaţii îşi pot desfăşura activitatea în firme care furnizează servicii de telecomunicaţii, instalează reţele şi asigură mentenanţa acestora.
• DOMENIUL SANITAR
Colegiul dispune de centre în Bucureşti şi Craiova, oferind următoarele calificări:
1. ASISTENT MEDICAL GENERALIST
2. ASISTENT MEDICAL BALNEOFI-ZIOKINETOTERAPIE ŞI RECUPERARE
> ASISTENT MEDICAL GENERALIST
Asistentul medical generalist oferă îngrijire medicală bolnavilor, monitorizează aspectele îngrijirii medicale, inclusiv dieta şi activitatea fizică (observarea bolnavilor, înregistrarea simptomelor, notarea şi înregistrarea progreselor etc.), administrează tratamente şi medicamente la indicaţiile medicilor, pregăteşte bolnavii pentru examinare, dezvoltă şi coordonează planuri de îngrijire medicală, instruieşte bolnavii şi infirmierii etc.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ.Asistenţii medicali generalişti pot profesa în cadrul unităţilor medicale din sistemul de sănătate public şi privat: Spitale, Policlinici, Dispensare locale, Cabinete medicale particulare, Cabinete medicale din cadrul instituţiilor de învăţământ, Cabinete medicale din cadrul unităţilor de producţie, Cabinete medicale individuale ale companiilor etc.
> ASISTENT MEDICAL BALNEOFIZIO-KINETOTERAPIE ŞI RECUPERARE
Asistentul medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare are în vedere evaluarea, aplicarea şi monitorizarea procedurilor şi tehnicilor de terapie fizică, asistenţă kinetică, profilactică şi de recuperare motorie, de electroterapie, hidroterapie, termoterapie şi masaj pentru pacienţii cu patologie locomotorie posttraumatică sau reumatismală, cardiovasculară şi respiratorie; ei sunt responsabili de aplicarea programelor de terapie fizică, recuperare medicală, de comunicare verbală şi nonverbală atât în relaţia cu pacientul cât şi cu ceilalţi membri din echipă, cu respectarea regulilor de etică şi deontologie medicală.
OPORTUNITĂŢI DE CARIERĂ. Pot profesa în cadrul următoarelor unităţi medicale dedicate terapiei fizice şi recuperării motorii, ce fac parte din sistemul de sănătate public sau privat: Spitale, Policlinici, Baze de tratament şi recuperare, Staţiuni balneoclimaterice, Cabinete private de terapie şi recuperare medicală etc.