Fiecare zi este un nou prilej pentru a dobândi şi a dezvolta competenţe teoretice şi practice
• Elevii calificării profesionale Asistent Medical Generalist de la Colegiul Spiru Haret Câmpulung apreciază că fiecare lecţie le îmbogăţeşte cunoştinţele şi le dezvoltă abilităţile pentru a putea face faţă provocărilor din acest domeniu.
• Ora de Nursing
Elevii calificării profesionale de Asistent Medical Generalist de la Colegiul Spiru Haret Câmpulung participă la ora de nursing, unde aprofundează cunoştinţele esenţiale pentru îngrijirea pacienţilor. Asistentul medical este principalul responsabil în executarea corectă a numeroase tehnici şi manevre medicale precum şi principalul factor în evitarea riscurilor asociate acestor manevre.
Conform European Nursing Council, „nursingul cuprinde toate acţiunile profesionale, şi anume: îngrijirile autonome, interdisciplinare, bazate pe parteneriate şi colaborare, care se adresează persoanelor, familiilor, grupurilor şi comunităţilor pe tot parcursul vieţii, persoanelor bolnave sau sănătoase, din toate mediile de îngrijire primare, secundare sau terţiare.”
Astfel, la cursul de Nursing, elevii din anul I şi II de la Colegiul Spiru Haret Câmpulung au participă la ore pentru a deprinde tainele acestei discipline.
Sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice, viitorii asistenţi medicali au învăţat tehnici de bază şi au discutat despre importanţa empatiei, comunicării eficiente şi profesionalismului în îngrijirea sănătăţii.
De asemenea, au aflat că Virginia Avenel Henderson (1897-1996) a fost menţionată ca „prima doamna a asistenţei medicale”, fiind cunoscută pentru aportul ei la dezvoltarea teoriei nursingului. Aceasta afirma: „Asistenta face pentru ceilalţi ceea ce ar face aceştia dacă ar avea puterea, dorinţa şi cunoştinţele necesare.”
• Nutriţie şi dietetică
Elevii din anul II, de la Colegiul Spiru Haret Câmpulung aprofundează cursul de Nutriţie şi dietetică, pentru a fi capabili să aplice cunoştinţele dobândite în cariera profesională.
Nutriţia este indispensabilă nu numai în menţinerea unui organism sănătos, dar şi în prevenirea, controlul şi tratamentul multor afecţiuni patologice ca obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare şi multiple forme de cancer.
• Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale
Pe 10 octombrie, elevii Colegiului Universitar Spiru Haret au celebrat Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale – un moment important pentru a conştientiza cât de important este echilibrul mental pentru fiecare dintre noi. La Colegiul Universitar Spiru Haret sunt formaţi viitorii asistenţi medicali generalişti pentru a înţelege cât de vital este rolul sănătăţii mintale în bunăstarea generală a fiecăruia, precum şi faptul că sănătatea mintală este la fel de importantă ca sănătatea fizică.
• Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane
La Colegiul Universitar Spiru Haret, împreună cu elevii calificării profesionale Asistent Medical Generalist s-au desfăşurat activităţi dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie.
Acţiunea a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a riscurilor majore asociate cu acest fenomen şi protejarea tinerilor. Traficul de persoane în toate formele sale, afectează grav societatea. Prin sesiuni de informare şi discuţii, s-au transmis elevilor mesaje clare despre:
• cum să recunoască şi să evite riscurile traficului;
• prevenirea exploatării în toate formele sale;
• cultivarea respectului şi susţinerii pentru persoanele vulnerabile.
Mesajul activităţii a fost: „Educaţia este cea mai bună armă împotriva acestui fenomen devastator! Să ne implicăm activ în protejarea tinerilor şi a comunităţii noastre!”
• Voluntariat şi cursuri de PRIM AJUTOR
Elevii calificării profesionale Asistent Medical Generalist de la Colegiul Universitar Spiru Haretbeneficiază de o oportunitate unică! Asociaţia SPECIAL RESCUE UNIT devine partener pentru Voluntariat şi cursuri GRATUITE de Prim Ajutor
Elevii vor avea şansa să participe la module de prim ajutor premedical, unde vor învăţa:
• Resuscitarea la adulţi şi copii
• Manevra Heimlich (adulţi, copii, pediatric, neonatal)
• Intervenţii în cazul persoanelor imobilizate la pat, scaun cu rotile sau cărucior
• Utilizarea AED (defibrilator) pentru adulţi şi copii
• Gestionarea şocului electric, fracturi şi hemoragii în accidente auto/moto
• Utilizarea trusei medicale auto şi a celei de incintă
• Acţiuni de căutare, salvare şi recuperare a persoanelor dispărute sau aflate în pericol.
Aceste cursuri nu doar că oferă cunoştinţe vitale pentru salvarea de vieţi, dar şi pregătesc elevii pentru a acţiona rapid şi eficient în situaţii de urgenţă.