Claudia CRĂCIUN, cu numele Mihaela Maia pe Facebook. Aici este între tablourile sale. Vedem şi nişte clape, invitaţie în lumea muzicii. În plus vă spunem că scrie şi versuri… Cu alte cuvine, o întâlnire minunată a artelor… Primul articol dedicat artei semnate de distinsa doamnă Claudia Crăciun s-a bucurat de un real succes în rândul admiratorilor artei armoniilor cromatice. Astfel se explică decizia redacţiei noastre de a reveni.
Dar, să ne reamintim cum s-a prezentat…
Numele meu este Claudia Crăciun. În anul 2018 m-am stabilit în Anglia împreună cu familia mea. În decembrie, de Crăciun, ca orice „copil” cuminte, am scris Moşului ca mi-as dori să ştiu cum se simte pictatul pe pânză. Se spune, „ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să se-ntâmple!”. Am pictat şi am desenat şi am încercat diferite tehnici până în momentul în care am realizat că am nevoie să aprofundez un pic această pasiune. Visul meu era să particip la o expoziţie de pictură, alături de colegii mei, şi s-a îndeplinit de curând. Am expus câteva lucrări în Belgia şi sper că vor mai urma. A început să îmi placă foarte mult picura, cel mai mult mi se potriveşte stilul clasic, şi din când în când mai scriu versuri.
Ce pictori români vă plac?
Admir lucrările lui Constantin Daniel Rosenthal, Gheorghe Tattarescu…
Dar străini?
Morteza Katouzian, după care am făcut reproduceri, Leonardo da Vinci, marii clasici în general.
Ce au reprezentat vizitele la muzee, la expoziţii şi galerii pentru educaţia dumneavoastră estetică?
Vizitând muzeele şi spaţiile dedicate artei mi-am dat seama că totul este posibil. Din păcate, multe învăţături, sfaturi şi secrete s-au pierdut de-a lungul timpului, dar sunt sigură că şi noi putem realiza lucrări impresionante.
Ce sfătuiţi un părinte care are un copil cu înclinaţii spre pictură?
Fetiţa mea, în vârstă de 12 ani, cochetează cu desenul, dar iubeşte şi muzica la fel de mult. O încurajez în ambele, pentru că văd cât de mult o satisface timpul alocat culorilor, ştiu că pictura însăşi este cea mai frumoasă terapie şi aş sfătui orice părinte care are un urmaş interesat de tainele artei, oricare ar fi ea, să susţină cu tărie acest drum al copilului. Arta modelează sufletul!
Ce tehnică de lucru folosiţi mai mult?
Începând să pictez folosind culorile pe bază de ulei, am rămas îndrăgostită de mirosul uleiului de in, ador tehnica clarobscur şi cred că pictura în ulei mi se potriveşte cel mai bine.
Ce le transmiteţi celor care vă admiră?
Cei care apreciază arta mea pot vedea picturile mele şi în următoarele expoziţii, pe care sper că le voi anunţa în curând, dar şi în galeria mea virtuală.
Unde au ajuns fizic cel mai departe lucrări ale dvs.?
Am avut onoarea de a trimite lucrări în Germania, Italia, dar cel mai departe au ajuns în România, eu locuind în Anglia.
Concluzia? Am avut bucuria să intrăm din nou în laboratorul unui artist român, care trăieşte în Anglia. Ne bucurăm mult de faptul că lucrările sale ajung în din ce în ce mai multe ţări, până vor cuceri toată Europa, apoi lumea întreagă. Numai bine şi frumos pentru toţi!
Aristotel BUNESCU https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com