Bun găsit! Mă grăbesc să vă supun atenţiei lucrările semnate de doamna Cătălina Sorescu. Confirmând pe deplin numele său, Sorescu, pictoriţa are în centrul multor lucrări astrul zilei. Dar, pentru început, să o cunoaştem pe artistă. Am reuşit acest lucru solicitându-i un interviu.
Vă rugăm să vă prezentaţi.
Mă numesc Cătălina Adina Sorescu. M-am născut pe 4 aprilie1957 la Câmpulung, judeţul Argeş. Am studiat la Facultatea Tehnologie Chimică Anorganică în cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Am lucrat la Combinatul Chimic Giurgiu, Institutul de Cercetare Ştiinţifică Mecanică Fina şi Biroul Român de Metrologie Legală Bucureşti. În prezent, sunt pensionară. În anul 2019 m-am înscris la Şcoala de Artă Bucureşti, secţia Pictură.
De când pictaţi, doamna Sorescu?
Am pictat de când mă ştiu, din şcoala generală. Am cochetat şi mai cochetez cu poezia. După ce am ieşit la pensie, m-am apucat mai serios de pictură. M-am înscris la un curs de pictură la un club de pensionari şi, aşa cum am mai menţionat, la Şcoala de Artă. M-am înscris în Asociaţia Artiştilor Plastici Bucureşti. Am avut expoziţia de debut în luna martie. Am participat la Salonul de primăvară 2020, Salonul de vară 2020, dar şi la expoziţia de la Rădăuţi.
Care sunt principalele tehnici în care lucraţi?
Am pictat în acrilice, am încercat ulei şi acuarelă. Am desenat în cărbune.
Vă simţiţi mai bine în lucrările pe dimensiuni mai mari, ori mai mici?
Dimensiunile tablourilor sunt variabile: 30/40, 40/50, 40/40.
Ce ne puteţi spune despre dumneavoastră dincolo de pictură?
Viaţa mea este o viaţă normală. Sunt căsătorită. Soţul meu este inginer, a absolvit Facultatea de Mecanică Fină în cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. În prezent este pensionar.
Ce pasiuni aveţi ?
Pasiuni: pictura, lectura, călătoriile… mai cos goblenuri.
Unde vă vedeţi peste un deceniu?
Unde mă văd peste 10 ani? Peste 10 ani îmi doresc să fiu sănătoasă, cu mintea sănătoasă, să mă pot mişca singură, să fiu activă şi bineînţeles să pot picta cât mai mult. Să reuşesc să mă perfecţionez cât mai mult în arta plastică. Să călătoresc cât mai mult. Şi nu în ultimul rând să lucrez cât mai mult pentru evoluţia mea spirituală.
Ce le transmiteţi cititorilor?
Cititorilor acestui interviu le doresc să fie sănătoşi, să preţuiască fiecare clipă trăită, să iubească şi să fie iubiţi pentru că doar iubirea ne ajută şi ne poate salva. Doamne ajută!
Îi dorim din inimă multă sănătate, putere de muncă pentru a pune în valoare calităţile sale de pictor valoros. Azi, mulţumim pentru cuvintele spuse, dar şi pentru frumoasele tablouri prezentate. Pe curând! (Aristotel BUNESCU, https://agentiadepresaculturalasisportiva. wordpress.com/)