Bun găsit, doamnă Cătălina Sorescu! Mă bucur să conversăm din nou pe frumoasele cărări ale artelor vizuale. Ce ați mai făcut, în general, de la precedentul dialog?
Timpul a trecut și trece atât de repede, încât parcă a fost ieri sau săptămâna trecută. În tot acest an, de când mi-ați luat cel mai recent interviu, am încercat să-mi fac viața cât mai frumoasă. Am citit cărțile care-mi plac. Am ascultat muzică. Am pictat, activitate care îmi hrănește sufletul și mă tine ocupată în mod plăcut, astfel încât să nu mă gândesc la lucrurile urâte care se întâmplă în jur. Am urmat, în continuare, cursurile în cadrul Școlii de Artă București (sunt în anul II). Am urmărit și pe Facebook cursuri predate on-line de diverși artiști plastici. (Vă prezint câteva lucrări făcute de mine în cadrul cursurilor de la Școala de Artă București, sub îndrumarea doamnei profesoare pictor Iuliana Lucan, dar și lucrări făcute de mine sub îndrumarea domnului pictor Laurențiu Popa, ale cărui cursuri le-am urmărit în online).
Nu vreau să vorbim special despre contextul pandemic, cel care ne-a afectat pe toți. Dar ați mai avut liniștea sufletească să pictați?
Da. Pictând uitam de toate, și de pandemie, și de restricțiile impuse, și de pericolele de infectare cu virusul Covid 19.
Recent, la Expoziția Lumea florilor de la Uzinexport, organizată de AAP București, ați prezentat două lucrări interesante cu flori.
În Expoziția Lumea florilor am expus tabloul Buchet de primăvară – simfonie în albastru, cum l-ați caracterizat dumneavoastră. Albastrul este culoarea speranței, speranța într-un viitor mai frumos, mai liniștit; tabloul Galben de primăvară l-am pictat în galben și gri, culorile anului. Combinația dintre galben și gri ne vorbește despre stabilitate și optimism.
Despre Expoziția Lumea florilor am numai cuvinte de laudă. Frumoasă și spațioasă locație, foarte bună organizarea, tablourile expuse foarte frumoase și interesante.
Care sunt planurile dumneavoastră artistice până la finalul anului 2021?
În primul rând, îmi doresc să fiu sănătoasă, să am putere de muncă, să am inspirație, pentru a putea realiza lucrări frumoase. Vreau să particip la cât mai multe evenimente și expoziții.
Actuala explozie de culori din grădini, acolo unde florile sunt un spectacol uimitor, este o sursă de inspirație…
Cu siguranță, da. Având privilegiul ca în lunile de vară să locuiesc mai mult timp la țară, în mijlocul naturii, înconjurată de vegetație de tot felul, inclusiv multe flori, ascultând cântecul păsărelelor, vă dați seama ce surse de inspirație am.
Vă rog să transmiteți un gând amatorilor de artă care v-au remarcat.
Pe amatorii și iubitorii de artă care au bunăvoința să privească lucrările mele, îi rog să nu fie foarte critici, dar în același timp să nu-mi aducă laude nemeritate, să fie sinceri în părerile lor, deoarece părerea lor pentru mine este foarte importantă. Le mulțumesc mult pentru atenția acordată! Va doresc dumneavoastră și celor care mă urmăresc multă sănătate, liniște și pace sufletească și Dumnezeu să aibă grijă de toți și să ne ocrotească cu bunătatea și înțelepciunea Lui. Doamne ajută!
Aristotel BUNESCU, https://agentiadepresaculturalasisportiva.wordpress.com/